Cenzurisanje Facebook sadržaja

Izvor: ITsvet.com, 14.Maj.2013, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cenzurisanje Facebook sadržaja

Odluka kompanije Facebook da ukloni video sadržaje koji prikazuju obezglavljene ljude dovela je to pojave pitanja da li treba početi sa sprovođenjem šire cenzure. Prvobitno je ova kompanija odbijala želje korisnika za brisanjem sličnih video klipova naglašavajući da je cilj kompanije da očuva pravo korisnika da opisuju i komentarišu svet i dešavanja u njemu. Međutim, do promene odluke je došlo kada je Facebook bio žestoko kritikovan od strane BBC-ja, a tom prilikom je i naglašeno da će u narednom periodu svi klipovi gde se prikazuju obezglavljeni ljudi biti uklonjeni te da će biti održana diskusija o daljoj politici ove kompanije.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Fejsbuk počinje sa cenzurom sadržaja?

Izvor: Blic, 14.Maj.2013

Fejsbuk kompanija je odlučila da uklanja video sadržaje koji prikazuju neprimerne snimke poput sadržaja za odrasle, i video klipove nasilja, što je pokrenulo temu, da li ta cenzura treba da se proširi i na neke ostale segmente...Na ovaj se potez Fejsbuk odlučio nakon oštrih kritika iz Bi- Bi-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.