Fejsbuk počinje sa cenzurom sadržaja?

Izvor: Blic, 14.Maj.2013, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk počinje sa cenzurom sadržaja?

Fejsbuk kompanija je odlučila da uklanja video sadržaje koji prikazuju neprimerne snimke poput sadržaja za odrasle, i video klipove nasilja, što je pokrenulo temu, da li ta cenzura treba da se proširi i na neke ostale segmente.

Na ovaj se potez Fejsbuk odlučio nakon oštrih kritika iz Bi- Bi- Sija , koja je dovela u pitanje samu politiku rada ove društvene mreže.

Iako je prvobitno ova kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbijala želje svojih korisnika za brisanjem sličnih video klipova, naglašavajući da je sami cilj ove kompanije očuvanje prava korisnika da opisuju i komentarišu svet i dešavanja u njemu, na kraju radi pritiska javnosti, se ipak odlučila na ovaj potez.

Fejsbuk je najavio i da će održati sastanak, na kome će glavna tema biti, da li je potrebno proširivati cenzuru i na neke druge segmente, ili ostaviti trenutno stanje stvari.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Facebook počinje da cenzuriše sadržaj?!

Izvor: Telegraf.rs, 14.Maj.2013

Iako je prvobitno ova kompanija odbijala želje svojih korisnika za brisanjem sličnih video-snimaka, naglašavajući da je sami cilj ove kompanije očuvanje prava korisnika da opisuju i komentarišu svet i dešavanja u njemu, na kraju je radi pritiska javnosti ipak odlučila da povuče ovaj potez

Nastavak na Telegraf.rs...

Fejsbuk počinje sa cenzurom sadržaja!

Izvor: Svet, 14.Maj.2013

Fejsbuk kompanija je odlučila da uklanja video sadržaje koji prikazuju neprimerne snimke poput sadržaja za odrasle, i video klipove nasilja, što je pokrenulo temu – da li ta cenzura treba da se proširi i na neke ostale segmente. Na ovaj se potez Fejsbuk odlučio nakon oštrih kritika iz BBC-ja,...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.