Izvor: Luftika.rs, 09.Dec.2023, 09:00

Biblioteka greškom ostala otključana za praznik: 450 ljudi ušlo da čita, ništa nije ukradeno (FOTO)

Na veliki hrišćanski praznik Svi sveti, koji se obeležava početkom novembra, nije bilo predviđeno da biblioteka u Geteborgu bude otvorena.
Međutim, neko je prethodnog dana zaboravio da je zaključa i dogodilo se nešto neočekivano.
Iako u biblioteci nije bilo zaposlenih, piše Ambasada Švedske u Zagrebu na svom Fejsbuk profilu, posetioci su svejedno ušli i čitali. I to  ne mali broj – njih 450, prenosi Index.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> „U biblioteci, privremeno bez osoblja, posetioci su se ponašali kao i obično – čitali su novine, birali knjige i radili za računarima.
Tokom dana pozajmljeno je oko 250 knjiga, sve preko elektronskog samouslužnog sistema. Ništa nije ukradeno, uništeno ili polomljeno“, napisali su u svojoj objavi.

Bibliotekarka Ana Karin Elf prolazila je pored biblioteke i uočila je da se u zgradi na neradni dan nešto događa.
Ona i nadređeni objasnili su ljudima da je biblioteka zatvorena, a posetioci su mirno napustili zgradu.
– Apsolutno je fantastično da su građani Geteborga ušli u praznu biblioteku i s ljubavlju se odnosili prema njoj – izjavila je bibliotekarka za švedski radio P4.
Izvor: Index
Švedska je obećana zemlja za one koji žele da kombinuju porodični život i karijeru

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.