Bela kuća osudila odluku Kine: Neodgovorno

Izvor: B92, 04.Avg.2022, 23:16

Bela kuća osudila odluku Kine: "Neodgovorno"

Bela kuća je danas osudila odluku Kine da lansira rakete u blizini Tajvana kao "neodgovornu“.

Navela je da očekuje da će Peking nastaviti da reaguje narednih dana na posetu Tajvanu predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi.

"Provokativne akcije Pekinga su značajna eskalacija i njegov dugogodišnji pokušaj da promeni status kvo“, rekao je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi na brifingu, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je dodao da su linije komunikacije sa Kinom i dalje otvorene na različitim nivoima, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Portparolka: američka strana meša ispravno sa pogrešnim u vezi sa Tajvanom

Izvor: Beta, 05.Avg.2022, 15:08

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Hua Čunjing kritikovala je u četvrtak izjave neimenovanog predstavnika američkog Stejt departmenta na temu Tajvana, rekavši da one odražavaju tipičnu aroganciju i hegemonizam SAD, prenosi Sinhua.Prema pisanju medija, pomenuti američki zvaničnik rekao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.