BALKANSKO PROLEĆE STIGLO U HRVATSKU: U Sisku održan prvi portest!

Izvor: Kurir, 08.Feb.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BALKANSKO PROLEĆE STIGLO U HRVATSKU: U Sisku održan prvi portest!

Okupljenje građane Siska podržali su stanovnici Trogira, Đurđevca, Rijeke, Motovuna i Zadra, a građani su zatražili ostavku i hapšenje gradonačelnice Marine Lovrić Merzel

SISAK  - Stotinu građana Siska protestovalo je danas u tom gradu zahtevajući ostavku načelnice Sisačko-moslovačke županije Marine Lovrić Merzel koja, kako su ranije javili hrvatski mediji, osumnjičena za finansijske malverzacije u toj najsiromašnijoj hrvatskoj županiji.

Deo građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Siska je i na Fejsbuk stranici zatražio ostavku, ali i hapšenje Lovrićeve.

"Želimo promenu politike u gradu i županiji prema principu Metkovića, Omiša i Primoštena!", jedna je od poruka na Fejsbuku.

Oni su pozvali sve mlade, školovane, moralne i sposobne građane te županije da se angažuju na donošenju građanskog programa oporavka tog grada i regiona, ali i listu za prevremene izbore kako bi HDZ i SDP skinuli sa vlasti na lokalu.

Okupljenje građane Siska podržali su stanovnici Trogira, Đurđevca, Rijeke, Motovuna i Zadra sa jedinstvenom porukom: “Sisčani, budite promena koju želite da vidite u županiji”.

Lovrićeva je, inače, kuma ministra finansija Slavka Linića.Ona se više puta našla u centru pažnje javnosti zbog optužbi za kriminal, korupciju i rasipanje novca.Poslednji događaj, koji je uzburkao građane bilo je javno svedočenje njene bivše pomoćnice Jasmine Jovev koja je Lovrićevu ooptužila da je županijski novac trošila za lične potrebe.

Pre toga Lovrićeva je izazvala bes javnosti naručivanjem skupocenog automobila u županiji koja grca u krizi, o čemu su pisali mediji.

Lovrićeva je rekla da ne namerava da podnese ostavku, a to od nje nije tražio ni premijer Zoran Milanović (SDP).Milanović je, naime, rekao da je Jasmina Jovev radila za HDZ i da otuda njene navode treba ozbiljnije ispitati.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

POBEGAO PRED NARODOM: Gde se nalazi premijer Unsko sanskog kantona

Izvor: Kurir, 09.Feb.2014, 02:03

SARAJEVO - Uprkos demantiju premijera Unsko sanskog kantona Hamdije Lipovača da nije pobegao u Hrvatsku i da se nalazi u Bihaću, mediji tvrde da nije poznata destinacija gde se on zapravo nalazi. Bosanski mediji objavili su da je Lipovača sinoć sa ženom i troje dece pobegao iz BiH u večernjim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.