Okupacija severa KiM; bačene dve šok bombe; policija tzv. Kosova: Ostajemo VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 08.Dec.2022, 21:54

Okupacija severa KiM; bačene dve šok bombe; policija tzv. Kosova: Ostajemo VIDEO/FOTO

Između 200 i 300 Kurtijevih naoružanih specijalaca peške je, u pratnji brojnih oklopnih vozila, umarširalo iz pravca Južne Mitrovice u Severnu Mitrovicu.

Kako saznajemo, oni su se upitili u pravcu Bošnjačke mahale.

Aljbin Kurti je očigledno krenuo u finalni pokušaj okupacije severa KiM.

Specijalci su blokirali čitavu Kosovsku Mitrovicu i ne dozvoljavaju ni snimanje ni fotografisanje.

Pripadnici zv. Specijalne jedinice Kosovske policije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bacili su dve šok bombe.

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava poslednjh dana, napeto je, ali bez incidenata.

Svi kafići su zatvoreni, a žene i deca su se sklonili sa ulica.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja naveo je večeras da je neophodno prisustvo tzv. kosovske policije na severu KiM i da ona ima mandat i zadatak da osigura bezbednost, garantuje red i vladavinu zakona.

On je na Fejsbuku napisao da je "poslednjih dana, nakon uzastopnih oružanih napada na policijske službenike i građane na severu zemlje, neophodno pojačati prisustvo policije u cilju obezbeđenja svih građana".

Tzv. kosovska policija saopštila je da će narednih dana povećati prisustvo na severu Kosova i navela da je to u cilju održavanja javnog reda, prenela je Gazeta ekspres. Kosovska policija je sinoć u saopštenju navela da su među njenim glavnim ciljevima održavanje javnog reda, garantovanje bezbednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike.

"Prioritet kosovske policije je obezbeđivanje bezbednosti za sve građane, stoga, ocenjujući trenutno stanje i trendove u severnim opštinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na severu kako bi ostvarila ciljeve policije", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju i da kontinuirano prate i analiziru dešavanja i prave stručne procene na osnovu kojih preduzimaju , kako se navodi, "neophodne, razumne i zakonite mere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 300 specijalaca kosovske policije ušlo u Severnu Mitrovicu, za sada bez incidenata

Izvor: RTS, 08.Dec.2022

Više od 300 naoružanih specijalaca kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da su se oni stacionirali u mešovitim naseljima, kao i da je cilj Aljbina Kurtija okupacija severa...

Nastavak na RTS...

KURTI KRENUO U FINALNI POKUŠAJ OKUPACIJE SEVERA: Stotine do zuba naoružanih specijalaca umarširalo u Severnu Mitrovicu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2022

Između 200 i 300 Kurtijevih specijalaca do zuba naoružanih peške je, u pratnji brojnih oklopnih vozila, umarširalo večeras iz pravca juže Mitrovice u Severnu Mitrovicu i upitilo se u pravcu Bošnjačke mahale, saznaje se od svedoka iz Severne Mitrovice...Aljbin Kurti je očigledno krenuo u finalni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

UŽIVO Vanredna konferencija direktora Kancelarije za KiM

Izvor: B92, 09.Dec.2022, 00:04

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obraća se javnosti na vanrednoj konferenciji za medije zbog opsade severa KiM od strane Kurtijeve policije..."Kao što smo i upozorili Kurti je nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama u cilju okupacije severa KiM. Nakon što je hapsio vino...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.