Ambasador Srbije u Crnoj Gori pozvan na razgovor

Izvor: RTS, 11.Maj.2020, 19:04

Ambasador Srbije u Crnoj Gori pozvan na razgovor

Amasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozvan je sutra na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova u Podgorici, pišu Vijesti.
Božović je pozvan na razgovor nakon što je na Fejsbuku komentarisao emitovanje pesme hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona na Javnom servisu Radio Televizije Crne Gore.
"Smatrajući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neprimjerenim puštanje kontroverznog i antisrpski i proustaški, dakle fašistički nastrojenog hrvatskog pjevača Tompsona u Jutarnjem programu RTCG na Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, izražavam protest i žaljenje. Pozdravljam reagovanje i priznanje greške RTCG, ali smatram da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i adekvatno je sankcionisati",  navodi se u reagovanju Božovića.
U Vladi smatraju da je ponašanje ambasadora mimo diplomatskih protokola i predstavlja miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tri urednika RTCG kažnjena zbog emitovanja Tompsonove pjesme

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2020

PODGORICA - Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Božidar Šundić kaznio je urednika jutarnjeg programa Milicu Babić, urednika emisije "Dobro jutro Crna Goro" Mariju Razić i muzičkog urednika TVCG Slavena Knezovića zbog propusta i emitovanja numere kontroverznog hrvatskog pjevača...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.