Ambasador Srbije u Crnoj Gori zbog Tompsonovog spota: Protest i žaljenje zbog ovakvog čina, odgovorne sankcionisati

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2020, 21:39

Ambasador Srbije u Crnoj Gori zbog Tompsonovog spota: "Protest i žaljenje zbog ovakvog čina, odgovorne sankcionisati"

Emitovanje pesme hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona u Jutarnjem programu Javnog servisa Radio televizije Crne Gore na Dan pobede protiv fašizma, izazvalo je brojne osude javnosti.

Tim povodom na Facebooku oglasio i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović koji smatra da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i adekvatno je sankcionisati.

- Smatrajući neprimerenim puštanje kontroverznog i antisrpski i proustaški, dakle fašistički nastrojenog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hrvatskog pevača Tompsona u Jutarnjem programu RTCG na Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope izražavam protest i žaljenje. Pozdravljam reagovanje i priznanje greške RTCG, ali smatram da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i adekvatno je sankcionisati - navodi se u reagovanju ambasadora Božovića.

Nakon emitovanja pesme Tompsona na RTCG reagovali su Građanski pokret URA, Demokrtaski front i Socijalistička narodna partija.

Podsetimo, na javnom servisu Crne Gore RTCG ponovo je emitovan spot hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona koji u svojim pesmama iznosi proustaške i antisrpske stavove. Tompson je "repriziran" noćas oko tri sata posle ponoći i to samo 20 časova nakon što je njegova pesma emitovana u jutarnjem programu na Dan pobede.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ambasador Srbije pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zbog komentara o Tompsonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2020, 15:38

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozvan je za sutra na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova, zbog toga što je na svom fejsbuk profilu komentarisao emitovanje pesme hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona na Javnom servisu RTCG, piše podgorički portal CdM...Božović je nakon...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.