Alabanac uhapšen u SAD, planirao terorističke napade

Izvor: RTS, 05.Apr.2019, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alabanac uhapšen u SAD, planirao terorističke napade

U američkoj saveznoj državi Montani uhapšen je Alabanac Fabjan Alameti koji je želeo da se priključi ID. Savezni istražitelji kažu da je planirao više napada u Americi.
Dvadesetjednogodišnji Fabjan Alameti optužen je zbog posedovanja vatrenog oružja i nedozvoljenih supstanci, a suočava se i sa optužbama za terorizam.

Istražitelji su pratili Alametija od 2018. godine kada je na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fejsbuk profilu postavljao objave podrške Islamskoj državi, od početka ove godine bio je u kontaktu sa doušnikom FBI-ja. Alameti je agentu FBI-ja rekao da želi da se pridruži ID i da se bori u Siriji i Iraku.
Pored toga, Alameti je pričao i o planiranju napada u SAD, a mete bi bile vojni objekti, centar za regrutaciju, vlada, gej klub ili jevrejski hram. 
Alameti je kasnije izjavio da ne bi izvršio napade u SAD, jer mu je Amerika dala državljanstvo, naveo je agent FBI-ja.
Nakon pucnjave u dve džamije na Novom Zelandu u kojima je stradalo 50 ljudi, Alameti je agentu FBI-ja rekao da će napasti slučajne prolaznike kako bi osvetio krv stradalih na Novom Zelandu.
Uhapšen je u streljani dok je iznajmljivao pušku. 
Pogledaj vesti o: Facebook,   FBI

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.