Лагана планинарска тура Буковац – Стражилово у уторак, 2. јануара

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jan.2024, 14:11

Лагана планинарска тура Буковац – Стражилово у уторак, 2. јануара

Спортско планинарског удружењe „Србија у педаљ“ одржaће лагану планинарску акцију у уторак, 2. јануара са почетком у 9.00. Фото: Facebook.com Акција је замишљена као лагана постновогодишња шетња у којој ћемо искористити прилику да се опустимо и уживо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пожелимо једни другима најлепше жеље. Предвиђена је дужа пауза у Планинарском дому „Стражилово“.
Старт: Из места Буковац, са окретнице приградског аутобуса број 64 у 9.00 минута, односно непосредно по доласку ГСП аутобуса број 64, који креће са Железничке станице у Новом Саду у 8.30 и стаје на успутним станицама на својој редовној траси.
ОПИС СТАЗЕ: Стаза је дугачка око 12 километара са 400 мнв кумулативног успона, средње је захтевна, лаганим темпом без непотребних пауза може да је савлада свака здрава особа просечне кондиције.
Маршута: Буковац – Планинарски дом „Стражилово“ – Авала- Буковац
ТЕМПО: лаган
Повратак: Сопственим возилима или у зависности од темпа групе и дужине паузе на „Стражилову“ аутобусима ГСП који из Буковца стартују у 14.10, 15.20, 16.10
Храна: Из ранца (сендвичи, банана, бонжита, орашасти плодови, сушено воће, 1.5 литар воде)
Одећа и обућа: Дубока обућа која има ђон који се не клиже. Слојевита гардероба (синтетичка мајица, дукс од флиса, резервне мајице).
Уколико имате штапове понесите их али нису неопходни.
За не дај Боже неку лагану кабаницу или пончо за кишу (има једнократних у Лидлу, Уради сам и другим радњама, лагане су и добро их је стално држати у ранцу)
Лиценцирани водич на стази: Дарко Дозет и водичи СПУ „Србија у педаљ“
Пријава учешћа: Водичу смс-ом или вајбером на +381695120101
Организатор акције: Спортско планинарско удружење „Србија у педаљ“
Акција је бесплатна и има промотивни карактер, а ко пожели може и да се учлани у наше удружење. Учлањењем се, између низа погодности и попуста, стиче и право на бесплатну Основну планининарску обуку. Акција се одржава у складу за правилницима Планинарског савеза Србије.
Водичи задржавају право измене маршруте и плана у случају непредвиђених околности или лоших временских услова.

Dešavanja u Novom Sadu u januaru mesecu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лагана планинарска тура Буковац – Стражилово у уторак, 2. јануара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.