Овонедељна дешавања у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 08:00

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Некако се чини да фебруар толико брзо прође, није ни почео, а већ смо стигли до осамнаестог дана у месецу. И ове недеље вас очекује пуно смеха, провода и добре музике у Новом Саду. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује ово недеље у Новом Саду:
Играоница „Замрзнуто царство“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у недељу, 18. фебруара у Музеју Војводине Фото: Facebook.com/MuseumofVojvodina Ако сте гледали цртани филм Астерикс и Обеликс, сигурно ће вас занимати како су деца одрастала у Старом Риму?
Шта су радили и како су се забављали одрасли, ко су били гладијатори и како су обучавани римски војници, и свакако, ко је носио позлаћене шлемове, те како су исти доспели у Музеј Војводине?
Посетићемо радионице стакла у Сирмијуму, а потом и фрозен техником украшавати стаклене тегле. Потребно је донети једну стаклену теглу.
Играоница Замрзнуто царство је намењена деци од 5 до 10 година, одржаће се у недељу, 18. фебруара у 11 сати.
Напомена: Обавезна пријава pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs.
Хуманитарно извођење представе „Неодустајање“ 19. фебруара Фото: snp.org.rs Приход од играња представе „Неодустајање“ у понедељак 19. фебруара 2024. на Камерној сцени Српског народног позоришта у 20.30 часова посвећен је прикупљању средстава за младог човека из Обреновца, Ивана Радојевића.
Иван се бори са раком бубрега и средства се прикупљају за трошкове операције у иностранству и веома скупе имунотерапије.
Његов брат, Милан је задужен за прикупљање средстава.
Романтична комедија „Како сам се надала добро се нисам удала“, 22. фебруара на Спенсу Фото: new.gigstix.com Романтична комендија „Како сам се надала добро се (ни)сам удала“ са нашим прослављеним комичарима Наташом Аксентијевић и Пеђом Дамњановићем у главним улогама говори на духовит и допадљив начин о животном путу једне сасвим обичне жене у потрази за савршеном љубављу и типичним мушкарцима које је на том путу сусретала.
Духовит и помало трагикомичан текст Душана Јанковића подсећа све нас на свакодневне проблеме, изазове и велика задовољства кроз које у потрази за идеалном везом пролазимо. Представа која ће вас терети до суза, што од смеха што од сентименталности гарантује одличан провод после кога ћете се сигурно осећати добро и схватити да без обзира кроз шта сте пролазили у животу нисте погрешили.
Карте можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.
Представа „Ташта не прашта“ Крушевац Гето 22. фебруара у Позоришту младих Фото: new.gigstix.com Ова комедија завере нам открива најдубље људске слабости у оскудним животним моментима.
Слоба и Снежа све време мисле да је Зивка ногом у гробу. Након сто се Снежа помирила са том “истином”, схвата да њена смрт њима иде на руку јер це та њена куца од 200 квадрата решити све њихове финансијске и стамбене проблеме.
Ту је и Снежина сестра Мирјана коју Снежа врбује да се одрекне пола куће у њихову корист, пошто је Мирјана већ ситуирана и удата за “бизнисмена”.
Ташта остаје без куће, без стана у Бањи и без Банета који напрасно умре оставивши Снежи све коцкарске дугове.
Живка долази на крају код Слобе и Снеже. Сазнаје да су је живу сахранили. Она нема где- мора код њих. Слоби одобравају кредит. Сатерани у ћошак, морају да је приме на годину дана.
Карте можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.
Деца из воде – ЕКВ tribute band project и Жика Тодоровић 23. фебруара у СКЦНС Фабрика Фото: Facebook.com/skcnsfabrika Деца из воде / EKV tribute band project / настао 2015. у Београду, наступиће у петак 23. фебруара у СКЦНС Фабрици. Специјални гост концерта биће Срђан Жика Тодоровић, познати глумац и некадашњи бубњар ЕКВ-а од 1987. до 1990. године.
Улазнице у претпродаји могу да се купе онлајн и продајним местима Гигстиxа.
Ограничен број улазница доступан је по цени од 1.000 динара, а након тога редовна цена у претпродаји биће 1.200 динара.
На дан концерта на билетарници Фабрике улазнице ће моћи да се купе по цени од 1.500 динара.
Комедија „Свлачење“ 24. фебруара у Градској концертној дворани Фото: new.gigstix.com Позоришна представа ’’Свлачење’’ је комедија са елементима мелодраме, која говори о томе колико смо, свесно или несвесно постали робови свог физичког изгледа. У комаду се ради о средовечној жени која долази на тотални преображај у фенси салон код егоцентричне, самозаљубљене стилискиње желећи да у потпуности промени свој физички изглед и подмлади се 20 година.
Наизглед једноставан, врцав позоришни комад, уствари нас тера да се замислимо над собом и можда поставимо приоритете. Мирјана Бобић Мојсиловић и овога пута је показала да је ненадмашна у игри речи, бритком и сатиричном превођењу реалности у допадљив позоришни комад, а на питање шта је важније у животу материјално или духовно богатство она каже: Дух, свакако и на првом месту. Жељу за материјалним никада не можемо да задовољимо. То је ђавољи амбис који никада не можемо напунити. Онај ко је духовно богат, срећан је довека!
Карте можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.
Фестивал љубави до 24. фебруара испред Променаде Фото: Facebook.com „Нови Сад – престоница љубави” је главна тема Фестивала љубави који се организује у сусрет празницима: Дану заљубљених, Светом Трифуну и Дану жена. На платоу испред ТЦ Променада, централна инсталација је „Flower Wall“ – зид од природног цвећа са натписима „љубав“ на различитим језицима. Поред кућица које продају храну, слаткише, вино, разне поклоне и сувенире, на фестивалу се налази и неколико интересантних поставки где се посетиоци могу фотографисати (крила анђела, „Лове Гате“, „Love Gate“, „Kissing Point“, „Old Photo Booth“, љубавна осматрачница). Централна бина је резервисана за богат музички програм, а бројне активације одржавају се на самом платоу, као и на многим другим локацијама у Новом Саду.
„Wine Fest“, 24. фебруара у Шератону „Wine Fest“ ће новосадској публици представити 40 најбољих винарија Србије, као и најбољих пет винарија региона. Посетиоци ће бити у прилици да пробају преко 300 различитих врста вина. „Wine Fest“ је намењен свим љубитељима вина, не само професионалцима и сомелијерима. Ово је одлична прилика да се пробају нове бербе најбољих винарија. Поред винарија, на фестивалу се представља и пет дестилерија.
Кинески фестивал светла у Лиманском парку до 25. фебруара Фото: Градске инфо Традиционална светлосна чаролија обасјаће Нови Сад у оквиру Кинеског фестивала светла. У Лимански парк у Новом Саду стижу нове игре светлости које је осмислила група уметника из провинције Сичуан, доносећи дух традиције и симболике древне Кине. На тај начин ће се, уз чаробну инсталацију кинеских лампиона, и у Србији званично прославити кинеска Нова година. Светлосне инсталације увешће посетиоце у чудесни свет маште и светла, који је занимљив свим генерацијама. Лампиони ће се палити сваке вечери у 17:00 часова, а улаз на Фестивал је бесплатан.
Уживајте!
Koja je razlika u troškovima života u dva najveća srpska grada, Beogradu i Novom Sadu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овонедељна дешавања у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.