SKANDALOZNA ODLUKA KOMŠIJA: Zabranili prelet aviona Lavrova kroz svoj vazdušni prostor na putu ka Srbiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2022, 21:35

SKANDALOZNA ODLUKA KOMŠIJA: Zabranili prelet aviona Lavrova kroz svoj vazdušni prostor na putu ka Srbiji!

Oglasila se ruska ambasadorka iz Sofije

Bugarska je odbila da obezbedi vazdušni koridor za avion ruske vlade, saopštila je ambasadorka Rusije u Sofiji Eleonora Mitrofanova.

- Mogu da potvrdim da bugarske vlasti nisu dale dozvolu za preletanje aviona s ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom koji treba da otputuje u Srbiju kroz vazdušni prostor naše zemlje - rekla je Mitrofanova.

U petak je portparolka Ministarstva inostranih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rusije Marija Zaharova saopštila je u petak da će šef ruske diplomatije posetiti Srbiju 6. i 7. juna.

Tokom posete planiran je susret s predsednikom Srbije, šefom srpske diplomatije i predsednikom Narodne skupštine.

Prema rečima Zaharove, planirano je da se detaljno razmotre pitanja bilateralne političke i ekonomske saradnje, razmena mišljenja o situaciji na Balkanu, kao i niz međunarodnih problema.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova povodom zabrane preleta Lavrova: Moskva ne pravi „gvozdenu zavesu“, Evropa ograđuje Rusiju

Izvor: Danas, 05.Jun.2022

Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal komunikacije, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, ističući da Moskva nije ta koja pravi novu „gvozdenu zavesu“, već da je Evropa ta koja ograđuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.