Zdravlje zuba zavisi od više faktora, a ovu grešku mnogi prave!

Izvor: Svet plus, 25.Nov.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravlje zuba zavisi od više faktora, a ovu grešku mnogi prave!

Neke stvari radimo verujući da je to dobro, zdravo i da činimo upravo pravu stvar. Ipak, često od dobre namere više štete nego koristi. Zdravlje zuba zavisi od više faktora, a ovu grešku mnogi prave!

Stomatolozi upozoravaju šta nikako ne bismo smeli da radimo dok peremo zube, jer time poništavamo učinak zubne paste. Snažno i prekratko pranje zuba, neke su od najčešćih grešaka koje pravimo ali stomatolozi upozoravaju da postoji jedna, još veća greška >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << koju bi odmah trebalo da prestanemo da radimo jer umanjuje, pa čak i poništava učinak zubne paste.

Mnogi od nas odmah nakon pranja zuba mućkaju vodicu za usta sa namerom da još bolje očiste i dezinfikuju usnu duplju, ali time zapravo dobijamo suprotan efekt. Ovo se događa zato što vodica za usta ispere sve sastojke zubne paste koji su bitni za očuvanje zdravlja i beline zuba, pa bi zbog toga vodicu trebalo koristiti najmanje sat vremena pošto ste oprali zube. Beneficija ovakvog rasporeda jeste i ta što čistite zube čak četiri puta dnevno, a ne dvaput.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.