ZVANIČNO POTVRĐENO: Prins umro od predoziranja opioidom

Izvor: Telegraf.rs, 02.Jun.2016, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVANIČNO POTVRĐENO: Prins umro od predoziranja opioidom

Nakon što je legendarni muzičar Princ iznenada preminuo 21. aprila, pojavile su se brojne spekulacije o uzrocima njegove smrti, i priča se da je slavni pevač bolovao od side, kao i da je navodno umro od prevelike količine droge.

Kako je u četvrtak, 2. juna zvanično potvrđeno, Princ je preminuo usled predoziranja opioidom, saznaje Ap a prenosi rt.com.

Kada je umetnik pronađen mrtav na svom imanju u Minesoti, postojale su sumnje za ovakav epilog, jer je u njegovom domu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pronađeno mnogo opioidnih analgetika, saopštio je jedan od zvaničnika istrage, koji je insistirao na anonimnosti.

Foto: AP/Tanjug

Opioidi su, inače, prirodni alkaloidi biljnog porekla ili sintetičke supstance koje imaju sposobnost da izazivaju jaku euforiju koja dovodi do psihičke zavisnosti.  Iako suzbijaju bol, oni otežavaju disanje i kašalj, a takođe snižavaju motoriku želudačno-crevnog trakta. Legalno se koriste u medicini kao sastavni deo totalne anestezije, kao sredstva za brzo otklanjanje bola, za određene terapije, ali su prisutni na crnom tržištu i nelegalno se koriste.

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slavni pevač Prins umro od droge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2016

Testovi su pokazali da je slavni pevač Prins (Prince), koji je pronađen mrtav u svom domu u Mineapolisu krajem aprila, umro od prevelike doze opijata, saopštio je nadležni zvaničnik koji je želeo da ostane neimenovan, javio je AP...Do sada je uzrok njegove smrti bio nepoznat, navodi agencija...Prins...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.