ZLOSTAVLJANA bivša voditeljka TV Prva: Nakon Milene Radulović, progovorila: Nisam tražila pomoć!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 23:19

ZLOSTAVLJANA bivša voditeljka TV Prva: Nakon Milene Radulović, progovorila: "Nisam tražila pomoć!"

Progovorila o bolnoj temi.

Hrabar potez 26-godišnje srpske glumice Milene Radulović, koja je optužila čuvenog učitelja glume i vlasnika ugledne škole za glumu u Beogradu, 68-godišnjeg Miroslava Miku Aleksića, da ju je silovao kad je imala 17 godina, a potom je isto učinilo i njenim kolegicama koje su u to vreme sa njom pohađale školu, podstakao je niz poznatih dama da progovore o svojim iskustvima zlostavljanja. Sad se na to odvažila bivša voditeljka Nikolina Ristović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bivša Pišek, koja je u opširnoj objavi na Instagramu otkrila šta je proživela sa se*sualnim predatorom.

- Ovaj trenutak u ukupnoj istoriji se*sualnog zlostavljanja žena jeste presudan. Sad ili nikad. Ili će iznedriti vreme u kojem se nijedna devojčica, devojka ili žena neće osećati krivom sto je isprovocirala vulgarni gest ili komentar muškarca kojem je samim rođenjem data privilegovana pozicija - ili će revolucija naprosto sa povlačenjem cunami vala otplaviti neku žrtvenu jarad, a ostrašćena javnost blagonaklono će zaćutati posle javnog čerečenja prokazanih predatora. I sve će utihnuti. Spokojno ćemo spavati u prividu novog, ravnopravnijeg društvenog poretka. Nadam se boljem. Nadam se da će ovaj pokret svemu onome što su prolazile nebrojene žrtve dati viši smisao. Svrhu. Utehu da to neće proživljavati naša deca - započela je objavu.

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

U nastavku je priznala da se ni sama nije usudila prijaviti zlostavljača.

- Znam što znači biti meta zlostavljača i što čini parališući strah. Nisam niti pomišljala na traženje pomoći, ili, meni još strašnije, na prokazivanje nasilnika. Pod teretom ucene, misleći da se pretnja neće obistiniti, odabrala sam povlačenje. Druga opcija naprosto nije bila opcija. I dobila ubrzo povratnu informaciju.

- Skinuti ste sa projekta - Usputna rečenica upućena u prolazu, bez ikakvog dodatnog objašnjenja - napisala je.

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

- Nije mi niti bilo potrebno. Znala sam. Dalje je sve išlo glatko silaznim putem, sve dok nisam promenila radnu sredinu. I bilo je toga još. I pre i posle. Imena neću reći, neki nisu više niti živi. A parcijalno ne bi niti imalo smisla. Svoje rane sam zalečila, bes i nemoć prestala osećati. Samo nemojmo da kroz to prolaze naša deca. Molim vas - poručila je bivša voditeljica, koja već nekoliko godina živi u Srbiji sa suprugom Vidojem Ristovićem.

A post shared by Nikolina Pisek (@nikolina_pisek)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.