ŽENAMA JE OKEJ DA IM ON LUPI ŠAMAR AKO JE NERVOZAN! Vesna Dedić promovisala novu knjigu, pa skrenula pažnju na OGROMAN DRUŠTVENI PROBLEM

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 16:41

"ŽENAMA JE OKEJ DA IM ON LUPI ŠAMAR AKO JE NERVOZAN!" Vesna Dedić promovisala novu knjigu, pa skrenula pažnju na OGROMAN DRUŠTVENI PROBLEM

Žene ne moraju da budu poslušne da bi bile voljene!

Vesna Dedić je autor emisije "Balkanskom ulicom". Objavila je romane "Kao leto","Zauvek u srcu", "Sunce meni, sunce tebi", "Ti si meni sve", "Pola duše, "Zagrli me"...

Sinoć je, u prelepom prestoničkom hotelu održana promocija šesnaestog po reduVesninog romana, koji nosi naziv "Samo tebe je vredelo sresti".

-  Rečenica "samo tebe je vredelo sresti" se pojavljuje pred kraj, tako da čitateljke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moraju da čitaju i čekaju momenat kada će ona to izgovoriti. Mogu da vam nabrojim bar 100 ljudi koji su obeležili moj život i koje je vredelo sresti. Posle svakog intervjua sam se menjala, postajala bolja, mudrija i spokojnija. Ja više brišem, nego što pišem i svaki svoj roman intezivno pišem 9, 10, meseci i trudim se da opravdam poverenje svojim čitateljki, ali i gledalaca. Sigurna sma da će jednog dana svi romani biti ekranizovani. Nikada me neko samopouzdanje nije krasilo, ni kao novinara, ni kao pisca, ni kao ženi, ni kao majku. Ja sam uvek bila kritična prema sebi, spetljana i stidljiva. Nekako sam mirna. Mislim da sam sada stvarno napisala odličan roman, društvenu hroniku - rekla je Vesna.

- Drago mi je što si me to pitala, stil mi je ostao isti. Neki dan je bio 25. maj i onda sam ja po nekom albumu tražila - moj tata je sakupljao moje slike i tekstove još od osnovne škole. Tada sam pronašla neke tekstove koje sam pisala još u srednjoj školi, za omladinsku štampu tadašnje Jugoslavije i mogu da kažem da se stil nije nimalo promenio!

- Mali postotak muškaraca me čita, a žene u ovoj zemlji bi bile mnogo srećnije i oni bi bili bolji zavodnici, muževi, braća i kumovi kada bi pročitali neki od mojih romana.

- Pitanje femicida je jedno od najvažnijih pitanja u ovoj zemlji u poslednjih 30 godina. Mi svi moramo biti duboko svesni da nijedan intervju posvećen femicidu, nijedan novinski tekst neće uraditi ništa, zato što su to generacije i generacije vaspitavane na činjenici da žena mora biti poslušna i da je potpuno okej da ako je on malo nervozan i lupi joj šamar, da mu ona oćuti.  Mi smo elementarno nepismeni kada je reč o femicidu. Mi smo i kao žene dovoljno neinformisane kako da vodimo partnerske odnose, kako da budemo voljene. Da budemo dobre, ali ne i poslušne. U tom smislu, posveta na mom novom romanu "Samo je tebe vredelo sresti" glasi: "Lenki i svim dvadesetogodišnjakinjama koje ne moraju da budu poslušne da bi bile voljene".

Vesnu su na gala promociji podržale mnoge poznate ličnosti. Među njima su bili Snežana Borjan, pevačica Katarina Ostojić Kaja, pevač Sergej Ćetković, Bojan Leksington, kao i Mirza Selimović.

Detalje ovog razovora pogledajte u prologu ispod.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.