Volite palačinke ali pojedine kombinacije izazivaju nadutost!

Izvor: Svet plus, 15.Apr.2021, 10:41

Volite palačinke ali pojedine kombinacije izazivaju nadutost!

Volite palačinke ali pojedine kombinacije izazivaju nadutost, zato oprez! Neke prelive i premaze u palačinkama ne treba nikako mešati.

 Mešanje palačinki sa različitim punjenjem nije baš dobro za varenje. Odnosno, ako prvo pojedete palačinku sa kajmakom, zatim sa džemom, a zatim sa krem sirom, onda će to stvoriti ozbiljnu neprijatnost u organizmu. Uvek je bolje odabrati jedan, najviše dva slična punjenja u okviru jednog obroka. Na primer, sa čokoladom, a druga sa džemom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Oba premaza su bogata ugljenim hidratima, tako da ova kombinacija neće biti problematična - objasnila je nutricionistkinja Ana Ivaškevič.

- Takođe, pavlaka sa svežim voćem vrlo loša kombinacija. Uzrokuje pojačane procese fermentacije u telu, pa kada na to dodate testo, samo ćete pogoršati situaciju, nadimaćete se kao balon i salo će se lepiti. Ako želite slatke palačinke, najbolje je odabrati džem.

 Perfektno izbeljivanje jaja za Vaskrs! Bez hemije! (VIDEO)

Kako kaže, sir koji mnogi često mažu na palačinke, takođe nije dobra opcija.

- Obično je potrebno puno vremena za varenje, a što su palačinke masnije toproces varenja traje duže. Loše je i kombinovati ih sa voćem, posebno svežim. Na primer, popularna kombinacija krem sira sa bananom je veoma teška - objasnila je nutricionistkinja.

 Muči vas glavobolja? Rečite je za čas! Beli luk, med i biber!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.