Voja Brajović otkriva dugo čuvanu tajnu: Imao sam tuberkulozu za vreme “Otpisanih”, nisam imao ni za hleb! (video)

Izvor: Svet, 14.Mar.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voja Brajović otkriva dugo čuvanu tajnu: Imao sam tuberkulozu za vreme “Otpisanih”, nisam imao ni za hleb! (video)

Serija “Optisani” u staroj Jugoslaviji je bila jedna od najboljih serija, a i četrdesetak godina kasnije svi pričaju o njoj sa velikom setom i nostalgijom, ali malo je poznato da je Voja Brajović, tada mladi glumac snimao seriju izuzetno bolestan.
“Pre toga sam igrao u “Šeširu profesora Vujića” i tada sam imao tešku tuberkulozu pluća, a i “Otpisane” sam počeo tako da snimam i imao sam kutijicu sa lekovima koje sam morao da pijem do izvesnog vremena”, otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << je Voja Brajović u jednom intervjju.

Za ovom serijom bila je velika pomama čak i u Kini, ali glumci u početku “nisu imali ni za ‘leba”.
“Muštrali su nas ti takozvani producenti tada, a mi smo živeli za to da se dokažemo u svakom mogućem trenutku. Inače, kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i oni su najviše zaradili, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikada nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare, znali smo koliko otprilike jedna epizoda filmskog snimanja košta, a onda ti neki tamo kaže: “Ako nećeš ti da potpišeš, ima ko hoće za te pare”. Nisam imao hleba da jedem, a i da sam imao para da idem u kafanu, nisam mogao sam da sedim”, priznao je Brajović.

Ipak, mnogo više para je došlo za “Povratak otpisanih”.
Voja Brajović i Dragan Nikolić su kasnije uspeli da podignu cenu čak i do 30 miliona.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

NAJVEĆE TAJNE OTPISANIH: Zašto se serija baš tako zvala, ko je bio ozbiljno bolestan na snimanju i kako je snimljena scena u kanalizaciji! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 14.Mar.2017

Uz seriju "Otpisani" i njen nastavak "Povratak otpisanih" su odrastale generacije gledalaca, a čak i sada, više od 40 godina nakon premijere, serija i dalje privlači veliku pažnju. Međutim, retko se priča o nepoznatim detaljima sa snimanja, a Voja Brajović je svojevremeno otkrio neke od najvećih...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.