Ulaznica za muzički festival u Rumuniji je vaša krv!

Izvor: Scandal.rs, 18.Jul.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaznica za muzički festival u Rumuniji je vaša krv!

Inspirisani svetski poznatim vampirom, organizatori jednog rumunskog muzičkog festivala ponudili su besplatne ili jeftinije karte ljudima koji doniraju krv.

Untold festival se održava u Transilvaniji krajem jula, a organizatori se nadaju da će zahvaljujući kampanji “plati krvlju” podstaći ljude da postanu redovni donori.

Aludirajući na popularnog grofa Drakulu, napravili su postere za kampanju na kojima se vide vampiri prikačeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << za kesicu krvi.

“Rumunija se susreće sa akutnim nedostatkom krvi u medicinskim ustanovama, pa bi ova kampanja inspirisana lokalnim mitovima trebalo da privuče pažnju na ovaj problem”, kaže direktor festivala Bogdan Buta.

Posetioci koji se upišu na listu donora dobiće jeftinije karte, a oni koji se pojave u medicinskim centrima u Bukureštu i Klužu odmah dobijaju besplatnu kartu.

Rumunija spada u zemlje sa najmanje donora krvi u Evropi.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.