Ukoliko volite brzinske i fine recepte: Kremasti čoko karamela čiz kolač!

Izvor: Svet plus, 30.Maj.2020, 12:04

Ukoliko volite brzinske i fine recepte: Kremasti čoko karamela čiz kolač!

Ukoliko volite brzinske i fine recepte na pravom ste mestu! Ovo je kremasti čoko - karamela čiz kolač! Ovde se radi o kombinaciji čokolade i krem sira, što će reći prava poslastica za ljubitelje cheesecake varijante.

Potrebno za kremasti čoko karamela čiz kolač:

400 gr čokoladnog petit keksa

250 ml mlakog mleka

1 kašičica paste od vanile


KREMA:

400 gr krem sira

300 ml slatke pavlake
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
200 gr bele čokolade sa karamelom

40 gr šećera u prahu


GANACHE:

150 gr mlečne čokolade

150 ml slatke pavlake


Priprema:

U posudu staviti belu čokoladu sa karamelom (ili običnu belu čokoladu plus karamel bombone).

Dodajte 100 ml slatke pavlake i tako zajedno stavite u mikrotalasnu. Brzo se otopi i pazite da ne izgori. Kada izvadite iz mikrotalasne samo dobro promešajte da se sjedine čokolada i pavlaka (i karamel bombone ako ste ih dodali) , taj proces se odvija brzo. Ukoliko nemate mikrotalasnu, možete topiti i na laganoj temperaturi u lončiću ili na pari.

Ostavite da se prohladi, smesa će biti brzo spremna.

U drugu zdelu dodajte krem sir i šećer u prahu, zajedno izmiksajte. Zatim dodajte istopljenu čokoladu sa slatkom pavlakom i sve sjedinite mikserom.

Posebno izradite preostalu slatku pavlaku 200 ml, ali nemojte ga premutiti, miksajte toliko da očvrsne.

Dobijenu smesu dodajte u pripremljenu smesu sa sirom i polako sjedinite lopaticom za kolače.

U mlako mleko dodajte kašičicu paste od vanile, koja će pojačati ukus vanile ili par kapi ekstrata od vanile.

 Original mekike! Bolje nećete probati! (RECEPT)

Čokoladne petit kekse umačite u mleko i slažite u tepsiju dimenzija 20 x 35 cm.

Rasporedite pola pripremljene kreme. Nastavite umakati keks u mleko i slagati preko kreme.

Ostatak kreme rasporedite preko keksa.

Napravite ganaš i prohlađen prelijte preko kolača.

Kolač stavite u frižider na par sati ili da prenoći pre sečenja.

Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.