Izvor: Svet plus, 30.Maj.2020, 12:04
Ukoliko volite brzinske i fine recepte: Kremasti čoko karamela čiz kolač!
Ukoliko volite brzinske i fine recepte na pravom ste mestu! Ovo je kremasti čoko - karamela čiz kolač! Ovde se radi o kombinaciji čokolade i krem sira, što će reći prava poslastica za ljubitelje cheesecake varijante.
Potrebno za kremasti čoko karamela čiz kolač:
400 gr čokoladnog petit keksa
250 ml mlakog mleka
1 kašičica paste od vanile
KREMA:
400 gr krem sira
300 ml slatke pavlake
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
200 gr bele čokolade sa karamelom
40 gr šećera u prahu
GANACHE:
150 gr mlečne čokolade
150 ml slatke pavlake
Priprema:
U posudu staviti belu čokoladu sa karamelom (ili običnu belu čokoladu plus karamel bombone).
Dodajte 100 ml slatke pavlake i tako zajedno stavite u mikrotalasnu. Brzo se otopi i pazite da ne izgori. Kada izvadite iz mikrotalasne samo dobro promešajte da se sjedine čokolada i pavlaka (i karamel bombone ako ste ih dodali) , taj proces se odvija brzo. Ukoliko nemate mikrotalasnu, možete topiti i na laganoj temperaturi u lončiću ili na pari.
Ostavite da se prohladi, smesa će biti brzo spremna.
U drugu zdelu dodajte krem sir i šećer u prahu, zajedno izmiksajte. Zatim dodajte istopljenu čokoladu sa slatkom pavlakom i sve sjedinite mikserom.
Posebno izradite preostalu slatku pavlaku 200 ml, ali nemojte ga premutiti, miksajte toliko da očvrsne.
Dobijenu smesu dodajte u pripremljenu smesu sa sirom i polako sjedinite lopaticom za kolače.
U mlako mleko dodajte kašičicu paste od vanile, koja će pojačati ukus vanile ili par kapi ekstrata od vanile.
Original mekike! Bolje nećete probati! (RECEPT)
Čokoladne petit kekse umačite u mleko i slažite u tepsiju dimenzija 20 x 35 cm.
Rasporedite pola pripremljene kreme. Nastavite umakati keks u mleko i slagati preko kreme.
Ostatak kreme rasporedite preko keksa.
Napravite ganaš i prohlađen prelijte preko kolača.
Kolač stavite u frižider na par sati ili da prenoći pre sečenja.
Prijatno!
Još recepata možete pogledati OVDE