URLANJE, GAĐANJE, GOLOTINJA I TERANJE SA BINE: Pevači doživeli poniženje koje se ne pamti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 19:23

URLANJE, GAĐANJE, GOLOTINJA I TERANJE SA BINE: Pevači doživeli poniženje koje se ne pamti!

Od ljubavi do mržnje, linija je tanka.

Ukoliko bismo pitali današnju omladinu, odnosno klince, kako bi opisali savremeni zvuk koji ih okružuje i uz koji odrastaju, zasigurno bi rekli da je urbana muzika svojevrsna umetnost koju ne može svako da razume. No, sa druge strane ako bismo pitali prosečnog slušaoca, pretpostavljamo da se sa tim ne bi složio, a sada možemo da uvidimo i zbog čega.

Na nedavno održanom festivalu u prestonici, mnoštvo izvođača se sjatilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na beogradsko Ušće, a samim tim i njihova publika, te su uspeli da naprave niz skandala i scena koje je malo ko očekivao. Od gađanja pevača i pevačica, zviždanja i teranja sa bine, pa sve do životinjskog dranja u mikrofon i razjarene mase.

Na socijalnoj mreži Tviter, kruže mnogi snimci od onog koji prikazuje kako Desingerica i Lule Pljugica "pale" masu koja je mahom maloletna i uz mnoštvo diskutabilnog teksta dominira scenom, pa sve do onog kada je Breskvica pogođena flašom posred glave, ali i momenta kada je Ema Radujko izviždana i oterana sa scene.

Neki bi rekli sa punim pravom, jer kako pojedini pišu, niti je ovde biklo reči o muzici niti pojedinci koji su stala na bini mogu da se nazovu pevačima. Izvođači se ovim povodom još uvek nisu oglašavali, da li zbog toga što ne žele ovome da daju publicitet ili možda zbog sramote koju su osetili, još uvek nije poznato.

Međutim, ipak bi trebalo biti objektivan i reći da je svaki član publike platio ulaznicu kako bi baš pomenute izvođače slušao i gledao na toj sceni, uživao u performansima i muzici, a ne da bi ih kinjio, maltretirao i na ovako grub i bezobrazan način zlostavljao.

Ruku na srce, ukoliko bismo zanemarili pomenute ispade, ostatak večeri je protekao u svetlim i blistavim momentima muzičara, a publika je bila zabavljena na adekvatan način, te ne sumnjamo da je ovo bilo veče za pamćenje i prepričavanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.