Trudnice, oprezno: Zvuk mobilnog telefona ometa san vaše bebe

Izvor: Scandal.rs, 08.Maj.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudnice, oprezno: Zvuk mobilnog telefona ometa san vaše bebe

Zvuk mobilnog telefona, kao i njegove vibracije, mogu da ometaju san bebe i da je uznemiravaju, pokazalo je američko istraživanje koje prenosi britanski Daily Mail.

Lekari zato preporučuju trudnicama da svoje telefone drže u torbama podalje od ploda.

Naučnici su ultrazvučnim pregledima utvrdili da takvi iznenadni zvukovi izazivaju okretanje glave fetusa, otvaranje usta i treptanje, ali nisu utvrdili da takva ponavljana uznemiravanja štete zdravlju nerođenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << deteta ili trudnoći i porođaju.

Uznemiravajući zvuk, pa čak i vibracije ometaju normalni ciklus sna fetusa, utvrdili su naučnici.

Većina nerođene dece s vremenom se navikne na takve ponavljajuće zvukove, kaže voditelj istraživanja Boris Petrikovski iz Wyckhoff Heights medicinskog centra u Njujorku.

Ono što smo otkrili je da, ako ste beba u materici i neko vas budi svakih sat vremena, nećete biti srećni“.

U okviru istraživanja praćeno je 28 trudnica u poslednjem tromesečju trudnoće koje su nosile mobilne telefone u džepovima.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.