Izvor: Svet plus, 05.Jun.2020, 14:45
Teleća kolenica Ossobuco! Recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim!
Teleća kolenica Ossobuco! Recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Odličan je za nedeljni ručak uz neki prilog koji vi najviše volite!
Potrebno:
3 kačike pšeničnog brašna
so
sveže mleveni biber
60 g maslaca
4 kašike maslinova ulja
4 čena belog luka
50 grama crnog luka
4 kašike pasiranog paradajza
150 ml goveđe kocke
4 kašičice peršuna >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
2 fileta inćuna
1 limun
1 kg teleće kolenice
Za najmekše meso na svetu! Fantastična marinada učiniće ga duplo sočnijim!
Priprema:
Kolenice narežete na komade veličine oko 4 cm. Beli i crni i luk oljuštite i naseckajte.
Inćune ocedite i usitnite.
Brašno pomešajte sa solju i biberom pa u njega uvaljajte meso i otresite višak.
U tiganju otopite maslac i ulje. Dodajte teletinu i pržite oko 5 minuta. Izvadite i odložite na tanjir.
U tiganj dodajte crni i beli luk pa lagano pržite, povremeno mešajući, oko 5 minuta.
Vratite meso i umešajte pire od paradajza, 50 ml goveđe supe, posolite i pobiberite pa pustite da zavre. Vatru skroz smanjite, poklopite i dinstajte 1 i ½ sat. Prema potrebi dodajte još tečnosti.
Prijatno!
Još recepata možete pogledati OVDE