TUGA - Preminuo poznati muzičar nakon duge borbe s opakom bolešću

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2024, 14:11

TUGA - Preminuo poznati muzičar nakon duge borbe s opakom bolešću

Svet će ga pamtiti kao, ne samo talentovanog muzičara, već i kao ikonu koja je svojom muzikom promenila tokove rok scene.

Muzički svet je izgubio jednog od svojih velikana, Vejna Kramera, suosnivača protopank benda MC5, koji je preminuo u 75. godini nakon duge borbe sa karcinomom pankreasa.

Vejn je preminuo u bolnici u Los Anđelesu od posledica ovog zloćudnog oboljenja, potvrdio je njegov bliski prijatelj Džejson Hit.

Iako MC5 bend nije ostvario >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << značajan komercijalni uspeh i nije opstao kroz sedamdesete godine prošlog veka, njihov uticaj na muzičku scenu bio je neupitan. Njihov sirov i energičan zvuk inspirisao je generacije pankera, metalaca i mnoge druge muzičare širom sveta. Njihov uticaj se proteže i do današnjeg dana, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji rok muzike.

Vein Kramera će pamtiti kao ne samo talentovanog muzičara već i kao ikonu koja je svojom muzikom promenila tokove rok scene, ostavljajući neizbrisiv pečat na muzičkoj istoriji.

MC5 bend, takođe poznat kao Motor City Five, bio je pionir protopanka iz Detroita. Njihov revolucionarni zvuk i beskompromisni stav prema muzici obeležili su ih kao jedan od najuticajnijih bendova svog vremena. Iako njihova karijera nije trajala dugo, ostavili su dubok i neizbrisiv trag u svetu rokenrola.

Vejn Kramer će zauvek ostati upamćen kao muzička ikona čiji je uticaj prešao granice vremena i prostora. Njegova strast prema muzici i revolucionarni pristup stvaranju zvuka obeležili su ga kao jednog od najuticajnijih muzičara svog vremena. Njegova muzika će nastaviti da inspiriše nove generacije muzičara i ostaće deo muzičke istorije zauvek.

Srbija Danas/O. T.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.