Stranci zainteresovani za srpsko-hrvatski crtać o Tesli(video)

Izvor: Svet, 14.Mar.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranci zainteresovani za srpsko-hrvatski crtać o Tesli(video)

Prva hrvatsko-srpska dugometražna animirana koprodukcija, 3D animirani film “Before You Wake – Discover Tesla’s Secret Invention”, predstavljena je na marketu Cartoon Movie u Lionu.
Kako prenosi Hina, interesovanje za film su već pokazali neki od vodećih evropskih distributera, poput francuskog Ubisofta i engleskog SCFilms Internationala.
Režiju i scenario filma potpisuje Branislav Brkić iz beogradskog studija Ringišpil, dok je hrvatski koproducent Helena Bulaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Madunić i kuća “Moje čarobne misli”. Film je na takmičenje prijavljen u konceptnoj fazi i između njih stotinu odabran kao jedan od 60 koji su predstavljeni vodećim evropskim distributerima i koproducentima. Predstavljen je kao krosmedijski projekt, s ciljem da se paralelno radi na razvoju i produkciji dugometražnog animiranog filma i video igre, a namenjen je porodičnoj publici i mladima.
Film i video igra prate dvanaestogodišnju devojčicu Adu koja slučajno otkriva da je ceo njen svet zapravo Teslin san, koji polako počinje gubiti snagu. U želji da mu pomogne da povrati energiju kako bi mogao završi svoj zadnji izum, koji bi u potpunosti omogućio srećan i miran život ljudima na zemlji, devojčica prolazi kroz niz avantura susrećući se sa stvarnim likovima iz Teslinog života. Putujući kroz njegove stvarne prostore rada i dostignuća, skupljajući njegove patente, sećanja te zaboravljene i pokradene izume.
Cartoon Movie, koji se od 4. do 6. marta održao u francuskom Lionu, najvažniji je pitching forum i market za proizvodnju dugometražnih animiranih filmova u Evropskoj uniji.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.