Stižu TURBO CAJKE! (VIDEO)

Izvor: Prva.rs, 27.Dec.2016, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stižu TURBO CAJKE! (VIDEO)

Ne samo zbog ratnog nasleđa iz devedesetih, neprestano zategnutih odnosa dve zemlje, već i zbog ozbiljnog otklona zvanične kulturne politike Hrvatske od ove vrste muzike, popularnost srpskih «Cajki» postao je svojevrstan fenomen.
Ekipa VICE Srbija istraživala je ovu priču, obišla Osijek, Zagreb i Split, provela noć u Hrvatskoj sa zvezdom ove muzičke scene Bobanom Rajovićem i razgovarala sa brojnim relevantnim ljudima iz sveta kulture, politike i medija.
Reditelj filma Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Stoiljković kaže da je snimanje ovog dokumentarca bio svojevrsni «rolerkoster»:

"Svakako je bilo jako zanimljivo, jer smo jedno veče snimali Bobana Rajovića sa dve hiljade obožavalaca, a sledećeg dana razgovorali sa ljudima poput Aleksandra Stankovića sa HRT-a i Bojana Glaveševića iz SDP-a. Od osiječkog folk kluba OKS do splitske Arene, pričali smo sa mnogo ljudi, pre svega, sa mladim Hrvatima, i bez muzičkih ili nacionalnih predrasuda pokušali da saznamo da li se zapravo cenzura isplati i koje su njene posledice".
Film će premijerno biti prikazan na TV Prva u četvrtak uveče, a potom i dostupan na vice.com.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.