Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 21:16

Sreća nakon neopisive tragedije: Mirko Kodić dobio OVO PRIZNANJE na današnji veliki državni praznik

Među mnogima koji su odlikovani, našao se i on.

Poznatog srpskog harmonikaša Mirka Kodića, javnost poznaje kao umetnika koji svojom muzikom i svirkom uvek deli pozitivnu energiju sa svima koji ga slušaju. Nažalost, u oktobru prošle godine, Mirko je izgbio sina, Aleksandra Kodića koji je iznenada preminuo.

Danas, 15. februara, na dan velikog državnog praznika Sretenje, dobio je posebnu nagradu za sve do sada odrađeno.

Svečana ceremonija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povodom Sretenja je održana u zgradi Predsedništva, a tom prilikom je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podelio mnogobrojna priznanja, za različita postignuća.

Među nagrađenima našao se i Mirko Kodić, koji je dobio zlatnu medalju za zasluge, koju mu je uručio lično predsednik.

Prisetimo se, Mirko je nakon tragedije koju je doživeo prošle godine javno progovorio o gubitku sina:

- Moj sin je otišao i ja tu više ništa ne mogu da promenim. Tako je, kako je. Ipak, muzika je tu da pomogne čoveku kad treba, da razveseli, da pruži utehu kad je potrebno, ma za sve. Tako ću ja uskoro da imam prvi nastup, ali mislim stalno na sina - rekao je harmonikaš za Blic.

Bonus video:

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.