Soda bikarbona kao zamena za šampon! Pravilno korišćenje!

Izvor: Svet plus, 24.Okt.2023, 12:25

Soda bikarbona kao zamena za šampon! Pravilno korišćenje!

Soda bikarbona je odlična kao zamena za šampon ali samo povremeno, ujedno ćete odraditi i piling kože glave! Pravilno korišćenje pogledajte u nastavku!

Soda bikarbona se koristi za povremeno pranje kose i ujedno kao piling kože glave i dovoljno je koristiti je jednom mesečno na sledeći način:

Tri kašike sode bikarbone pomešajte sa jednom šoljicom vode, tako da se napravi homogena smesa.

Kosu rasčešljajte pa tek onda pravite smesu. Nakvasite kosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << toplom vodom, zatim prstima nanosite pastu na kožu glave blago masirajući. Isperite kosu kao i inače, prosušite je nekom pamučnom majicom i onda na celu dužinu nanesite hidrantnu masku za kosu pomašenu sa desetak kapi glicerina. Ostavite da deluje na kosi oko pola sata i isperite samo toplom vodom.

Kosa će vam nakon ovakvog tretmana biti blistava, mekana i neće se mrsiti. Kao završnicu, na skoro suvu kosu, odnosno krajeve nanesite nekoliko kapi arganovog ulja.

 Postoji li prošli život? Dečji psihijatar otkrio fascinantne slučajeve!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.