Slikaš golu zadnjicu i pričaš o majčinstvu Vedrana Rudan se obrušila na savremene roditelje

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2024, 16:37

"Slikaš golu zadnjicu i pričaš o majčinstvu" Vedrana Rudan se obrušila na savremene roditelje

Spisateljica oštro o pojavi koja je uzela maha.

Hrvatska književnica Vedrana Rudan dala je svoj sud o savremenom roditeljstvu.

Poznata dama istakla je da se sa mnogim stvarima danas ne slaže.

Savremeno majčinstvo mi jako ide na živce. Taj feminizam koji uopšte nije feminizam. To je svojevrsna poza nekih influensera koji smatraju da je u trendu boriti se za prava žena i istovremeno pokazivati gole noge, ja to osuđujem. Osuđujem i mlade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << majke koje svoju decu doživljavaju kao projekat ili kao izvor bogaćenja - poručila je Rudanova.

Kako je dalje istakla, mnoge savremene majke ugrožavaju privatnost svoje dece.

- Te majke, nemačke majke, toliko uništavaju privatnost svoje dece da bi se istakle, ali ja iz iskustva znam da je materinstvo prokleti posao i da ne možeš da ideš okolo da slikaš golu g*zicu i pričaš o majčinstvu i biti majka u isto vreme. Ovo se međusobno isključuje - istakla je Vedrana.

- Dakle, možete da pričate o majčinstvu da biste prodali neka kolica ili cucle, ali sigurno dve-tri žene koje nemaju ljudska prava brinu o tom vašem nesrećnom detetu. To je licemerje. Žene su postale nekakve hodajuće reklame, naduvane i iskrivljene lutke i sve ono protiv čega sam se borila. Ali mislim da se tu ništa ne može popraviti. Žene su prestale da budu ličnosti, postale su igračke u rukama kapitala i muškaraca - dodala je spisateljica za jedan bosanski medij.

Najzvučnije izjave ove dame su upravo one koje se suprostavljaju konzervativnim stavovima, te se jedna od njih uveliko širi društvenim mrežama, a tiče se isto roditeljstva.

- Sve mi žene znamo da su naša deca ono najgore što nam se dogodilo. Jedanput bi trebalo reći istinu o deci. Bila sam u šminkernici i prisluškivala sam razgovore mladih mama o njihovom odnosu prema deci. Sve one ih obožavaju, osluškuju njihove potrebe, naredbe i to od vremena kada njihovo dete ima dve i po godine. Ako ti ne pokažeš njemu ili njoj gde mu je mesto, ona će te sa deset, pojesti. Stara sam škola, mi smo drugačije odgajane. Znao se red, rad, disciplina. Mi kao majke, moja generacija, nismo bile opsednute decom, njihovom garderobom, niti da ih slikamo, da se hvalimo. Deca su bila deca, neko koga treba nahraniti, dati mu granice i ne od njega praviti Boga. Danas je obratno. Beba je kraljica, ti si sluga - govorila je Vedrana, pa poentirala:

- Kada to napišem, najpre na mene žene skoče, tvrde da ja nisam prava majka. Mislim se, ženo, dok ti dete ne navrši četrdeset ti ne znaš šta znači imati dete, a kada navrši četrdeset dolazi do toga da ti sa njim ne bi popila kavu, a ne bi ni ono sa tobom, da nije tvoje.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.