Sećanje na legendarnog repera: Tupak Šakur bi danas napunio 44 godine (video)

Izvor: Svet, 16.Jun.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na legendarnog repera: Tupak Šakur bi danas napunio 44 godine (video)

Na današnji dan, 1971. godine, rodio se legenderni hip-hoper Tupak Šakur. Odrastao je u Harlemu i imao je teško detinjstvo. Tupak je radio kao preprodavac droge, ali je istovremeno stekao poznastva koji su ga uveli u svet muzike i filma.
Slavni reper je snimio četiri studijska albuma: 2Pacalypse Now (1991), Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z. (1993.), Me Against the World (1995.), All Eyez on Me (1996.). Njegov peti The Don Killuminati: The 7 Day Theory, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << izdat je dva meseca posle njegove smrti.
Tupak se takođe oprobao i u filmskoj industriji, i to u nekoliko ostvarenja, od kojih su najpoznatiji Juice iz 1992. godine i Above the Rim iz 1994. godine.
Slavni reper imao je buran život. 1993. godine optužen je za silovanje 19-godišnjakinje, za koju je dobio 4,5 godine zatvora. Tri godine kasnije, ubijen je posle zasede na njujorškom Tajm Skveru, ispred njegovog studija.
Upucan je u kadilaku u Las Vegasu zajedno sa prijateljem Sjudž Najtom. Od 13 metaka, Šakura su pogodila tri. Lekari su se šest dana borili za njegov život. Preminuo je 13. septembra 1996. godine u 25. godini života.
Tupak Šakur je ostavio dubok trag. Iako skoro 19 godina nije živ, Tupak je i dalje reper sa najviše prodatih albuma svih vremena.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Sećanje na legendarnog repera: Tupak Šakur bi danas napunio 44 godine (video)

Izvor: Scandal.rs, 16.Jun.2015

Na današnji dan, 1971. godine, rodio se legenderni hip-hoper Tupak Šakur. Odrastao je u Harlemu i imao je teško detinjstvo. Tupak je radio kao preprodavac droge, ali je istovremeno stekao poznastva koji su ga uveli u svet muzike i filma...Slavni reper je snimio četiri studijska albuma: 2Pacalypse...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.