ŠTA JE HTELA NEPOZNATA VODITELJKA, NJENO JE I BOŽIJE! Ostavka direktorke škole: Vanja Ejdus I RODITELJI odgovorili Milici Kon

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 17:29

"ŠTA JE HTELA NEPOZNATA VODITELJKA, NJENO JE I BOŽIJE!" Ostavka direktorke škole: Vanja Ejdus I RODITELJI odgovorili Milici Kon

Direktorka poznate obrazovno-vaspitne institucije u samom srcu grada podnela je ostavku nakon što je ova javna ličnost iznela suvišne detalje javnosti!

Vanja Ejdus osetila je potrebu i javno stala u odbranu direktorke škole "Drinka Pavlović", koja je dala ostavku posle slučaja koji je Milica Kon ispričala tokom gostovanja u jednoj emisiji.

Milica je ovu priču pokrenula najpre u emisiji "Amidži šou" gde je ispričala da je njeno dete na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << početku školske godine u prvom razredu dobilo šamar od problematičnog učenika, a da se potom nasilje nastavjalo.

Na ovu temu oglasila se juče glumica Vanja Ejdus, čija je izjava obavljena na Fejsbuk stranici "Drinka Pavlović". Vanja je u svom obraćaju objasnila da je njena ćerka tokom školske godine sa još nekoliko učenika napravila prekršaj kada su inscenirali događanja hodniku i time privukli pažnju nastavnice kako bi prepravljali ocene u dnevniku.

Ona je istakla da je veoma bila zadovoljna kako je direktorka tada postupila i kako su učenici bili sankcionisani i svojim primerima pokazali drugim đacima da ne urade isto.

Milica Kon sada je na svom Instagramu odgovorila Vanji.

- Naravno da su pojedini roditelji zadovoljni kad dete, umesto da im dobije isključenje iz škole/krivičnu prijavu, dobije da čisti dvorište. O tome ja pričam. O selektovanju i favorizovanju pojedinaca na štetu društva. Ovo je za ozbiljan pretres postupka pojedinaca i na osnovu kojih kriterijuma se primenjuju pravila. Postoje "privilegovani" i "neprivilegovani". To nije pravno dozvoljeno niti dopustivo. Roditelji prvaka strepe za svoju decu od septembra - napisala je voditeljka.

Nakon toga, usledio je dostojan odgovor majke čija su deca učenici ove elitne institucije

- Škola ima sjajnog pedagoga i iskusni nastavnički kadar. Nije dopušteno šetanje roditelja po školi, nisu dopušteni mobilni za vreme časova, mladjim učenicima nije dopušten izlazak iz škole, tačno se zna kad ko i gde ulazi u školu medju decu. Diskretno i u tajnosti, nastavnici rešavaju probem socijalno ugrožene dece, tako da sva deca idu na ekskurzije i izlete bez odvajanja. Deca se uče saosećanju i drugarstvu, insistira se na timskom radu i čvrstom kolektivu po odeljenjima. Direktori se često menjaju, svi su kadrovi te škole, svi se dobro poznaju, godinama rade zajedno, svi rade timski. Savet roditelja koordinira rad svih generacija aktivno i sa odlukama koje se odmah implementiraju. Šta je nepoznata voditeljka Kon htela i kakve su joj namere bile, njeno je i Božije. Oglašavati se javno da bi se napljuvali nastavnici i direktor škole za navodni nerad i nepostupanje, upravo je dokaz moći koju roditelji sebi stavljaju u ruke misleći da su oni sveznajući i da škola radi protiv njihovog nežnog cveta, što je ceo prosvetni sistem dovelo do toga da su nastavnicima vezane ruke za svaki oblik vaspitnog rada - glasio je racionalan odgovor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.