Recept iz Hilandara: Neodoljivo ukusne posne punjene paprike!

Izvor: Svet plus, 04.Dec.2022, 11:14

Recept iz Hilandara: Neodoljivo ukusne posne punjene paprike!

Neodoljivo ukusne posne, punjene paprike po receptu monaha sa Hilandara! Veliki božićni post je u toku, pa se kod mnogih vernika na trpezi nalaze posna jela, a ovo je još jedna odlična ideja za ručak.

Potrebni sastojci za posne punjene paprike:

6 suvih crvenih paprika

3 praziluka ili jedna srednja glavica crnog luka

100 g krupno mlevenih oraha

100 g pasulja tetovca

1 šoljica (za crnu kafu) pirinča
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
mešavina suvog biljnog začina

crvena mlevena paprika,

so, biber


 Serija Bunar epizoda 9 i 10: Klupko se odmotava! (VIDEO)

Priprema:

Propržiti kratko praziluk (ili sitno seckani luk) na malo ulja, a zatim dodati mlevene orahe. Pržiti sve zajedno još 2-3 minuta i zatim u to dodati opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj.

Nastaviti sa prženjem još 1 minut, pa dodati mešavinu suvog biljnog začina te posoliti i pobiberiti po ukusu. Krčkati još 2 minuta na tihoj vatri. Za to vreme ostaviti suve paprike da odstoje u toploj vodi, da bi se lakše napunile. Zatim napuniti pripremljenim filom, ali voditi računa da se ne napune do vrha.

Napunjene paprike poređati u šerpu, doliti malo vode i krčkati na tihoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Po potrebi dolivati još vode.Nakon toga, zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C pa pred kraj pečenja preliti uljem prethodno proprženim sa crvenom mlevenom paprikom.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.