Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor na decembarskoj turneji!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Dec.2016, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor na decembarskoj turneji!

Rade Šerbedžija i njegov orkestar Zapadni kolodvor ovog decembra će nastupiti u nekoliko gradova. Ova mini turneja počinje u Zagrebu 22.decembra u dvorani Lisinski. 26.decembra Šerbedžija će nastupiti u Srpskom Narodnom Pozorištu u Novom Sadu. Dan kasnije održaće koncert u Sava Centru u Beogradu. Turneja se nastavlja nastupima u Somboru 28.decembra i Baču 29.decembra.

Rade Šerbedžija rođen je 1947 godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969 godine,a >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << odmah potom dobija angažman u pozorištu. Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu, Ričardu trećem...) i počinje da dobija uloge u filmovima i ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi, U registraturi, Užička republika, Variola vera, Banović Strahinja, Una,  Život je lep, Pre kiše i mnogi drugi).

Film "Oslobođenje Skoplja" je režirao sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija. Uživa i u porodičnom pozorištu Ulysses koje vodi sa suprugom Lenkom Udovički. Izgradio internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je zbirke pesama "Promjenljivi" i "Crno, crveno".

Snimio je zavidan broj muzičkih albuma, kako studijskih tako i albuma uživo. Neki od najpoznatijih su: Ne daj se Ines, Ponekad dolazim, ponekad odlazim, Orihi orihi, Imam pjesm za tebe, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

Ulaznice za beogradski koncert se mogu nabaviti na blagajni Sava Centra i prodajnim mestima DD Tickets, Eventim i Ticketline po sledećim cenama: 1700, 2000, 2300, 2700 dinara.

Za koncert u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Srpskog narodnog pozorišta i prodajnim mestima Gigs tix-a i DD Ticketsa po cenama od: 1700, 1900, 2200, 2400 dinara.

Koncerti počinju u 20 časova.

(Telegrafrs/ PR)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Vremeplov: Rođen J.J. Zmaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2016, 07:44

Na današnji dan 1833. godine rođen je srpski pisac Jovan Jovanović Zmaj, član Srpske kraljevske akademije. Gimnaziju je učio u Halašu i Požunu (sadašnja Bratislava), a maturirao je u Slovačkoj Trnavi. Pre medicine koju je završio u Pešti, studirao je prava u Pešti, Pragu i Beču. Radio je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.