REČI KOJE JE ISIDORA BJELICA UPUTILA ĆERKI VILI SLAMAJU SRCA! Naš život je težak, pun patnje, ali...

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2020, 10:21

REČI KOJE JE ISIDORA BJELICA UPUTILA ĆERKI VILI SLAMAJU SRCA! "Naš život je težak, pun patnje, ali..."

Ledi se krv u žilama od njenih reči.

Književnica Isidora Bjelica kremirana je juče na Novom groblju u Beogradu. Poznata spisateljica 5. avgusta je izgubila dugogodišnju bitku sa rakom. Na Novom groblju, na ispraćaju za kremaciju, od nje su se oprostili sin Lav, ćerka Vila, suprug Nebojša, i mnogobrojni prijatelji.

Preminula književnica čitav život je bila vezana za svoju porodicu, a za naslednicu Vilu Isidora je bila posebno vezana, a jednom prilikom joj je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čestitala rođendan porukom koja slama i najtvrđa srca:

- Mila moja tufnice, srećan ti rođendan, u želji da Božija blagodat bude uvek uz tebe... Znaš koliko me boli da si poslednje četiri godine provodila po bolnicama u stalnom strahu i brizi. Dok su druge devojčice mirno spavale, ti si noći i noći negovala bolesnu majku. Dok su druge devojčice odlazile na sport ti si sate i sate sedela na hemioterapijama,a li mila moja kroz sve to stradanje naučuli smo o ljubavi više nego što bi nam doneo srećan život u zdravlju i izobilju. Naučile smo obe da u ovom krhkom palom svetu satkanom od nesavršenstva nema jače sile od ljubavi. Naučile smo da je sve prolazno i nestaje, a samo ona postaje jača sa svakom nevoljom i nesrećom. I zato budi radosna i spokojna, devojčice moja, voli te tvoja mama najviše u svim svetovima - napisala je Isidora tada.

Posle osam godina duge borbe sa kancerom Bjelica je preminula u teškim mukama. Na teskobnom putu uz nju je konstantno bila ćerka Vila.

- Volela bih više da putuješ sa mamom na odmor umesto na teške terapije. Naš život je strašno težak i pun patnje, ali naša ljubav je savršena i zato je naš život uprkos bolu prelep. Voli te mama - isticala je isidora tokom borbe sa opakom bolešću.

- Sećanje na radost, na dane kad još nisam ni slutila koliko ovo mesto koje zovemo zemlja može biti surovo...posebno za žene... u društvu u kome mirno prihvatamo tezu da smo nastale od muškog rebra, važno je objasniti svakoj devojčici koliko je vredna, posebna, važna i da niko i nikada ne sme da joj naređuje šta sme da oblači, govori, sanja.

Kada jednom očistimo destruktivne emotivne programe to uverenje očistimo automatski i za naše ćerke i lanac - žena - žrtva se najzad prekida. Paradoksalno uvek neko u ženskoj lozi preuzme taj hrabri posao - i onda se to uradi i za naše pretke i potomke - #motherdaughterlove @vila_pajkic #womenpower #stazenezele @laguna_knjige

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) on Sep 23, 2019 at 8:44am PDT

Književnicine reči dirnule su sve njene pratioce kada je uz fotografiju sa svojom decom ispisala neverovatne reči o porodici.

- Za sve one koji imaju ponekad primedbe na bližnje - a ko ih nema - trenuci samoće će nas vrlo brzo naučiti koliko smo zahvalni na svakom trenu koji provedemo zajedno i koliko su dragocena sva naša "neslaganja" i "razlike" - sve je to samo ljubav - porodica je najvažnija učionica ljubavi - i kao pointilizam moraš se za tren udaljiti da bi video puni smisao slike i njenu lepotu - pisala je Bjelica.

Ukoliko želite da saznate još najsvežijih vesti o učesnicima rijalitija "Zadruga", možete ih pronaći na OVOM linku.

Otac pogledao kamere iz vrtića i ostao ŠOKIRAN kada je video šta vaspitačice rade! Javnost ZGROŽENA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.