Preminula legenda srpskog glumišta – Pamtićemo je po kultnim “Maratoncima”

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2023, 15:39

Preminula legenda srpskog glumišta – Pamtićemo je po kultnim “Maratoncima”

Pamtićemo je po fimskim i pozorišnim ulogama.

Melita Bihali, filmska i pozorišna glumica, preminula je u 89. godini u Beogradu.

Melita Bihali publika je najviše zapamtila po ulozi u filmskom ostvarenju „Maratonci trče počasni krug“ u ulozi kućne pomoćnice, ali je tokom duge i bogate karijere ostvarila mnoštvo uloga kako na filmskom platnu, tako i u svom pozorištu „Duško Radović“.

Rođena je 4. aprila 1935. godine u porodici Jukić u selu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Živogošće, blizu Makarske. Živela je u Istri, a u Zadru je igrala u pozorištu kao balerina. Godine 1962. upisala je glumačku akademiju u Beogradu, zajedno sa Ljerkom Draženović, Mirom Pejić Armenulić, Dušicom Žegarac, Dragom Čumićem i Nedom Spasojević.

Četrdeset godina je provela u dečjem pozorištu „Radović“.

Prezime Bihali je zadržala od svog bivšeg muža Ivana, koji je bio sin književnika, osnivača Nolita Pavla Bihalija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.