Prebranac s dimljenim šaranom

Izvor: Scandal.rs, 20.Maj.2015, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prebranac s dimljenim šaranom

Potrebno je:

1 kg pasulja tetovca, 1 kg crnog luka, dimljeni šaran, so, biber, aleva paprika i lovorov list.

Priprema:

1. Pasulj najpre potopite u vodu (nema pravila koliko u njoj treba da bude, nekad mu je dovoljno tri sata, a ponekad mu je potrebna i cela noć!).

2. Potom ga kuvajte oko sat i po (toliko je dovoljno da se pasulj skuva a da zrna ostanu cela!).

3. Nakon toga iseckajte crni luk (ukoliko volite, možete dodati i jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << praziluk!) i prodinstajte ga na malo ulja.

4. U njega dodajte so, biber, alevu papriku, sušenu ljutkastu papriku i lovorov list.

5. Izdinstani luk i obaren pasulj sjedinite u plehu odgovarajuće veličine i zapecite u rerni.

6. Potom ispecite dimljenog šarana, a imajte u vidu da se svi dimljeni proizvodi peku duplo kraće nego sirovi.

7. Poslužite ga uz pasulj.

Ovaj recept, ali i druge specijalitete možete pronaći OVDE.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.