Izvor: Svet, 20.Maj.2015, 11:06 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Prebranac s dimljenim šaranom
Potrebno je:
1 kg pasulja tetovca, 1 kg crnog luka, dimljeni šaran, so, biber, aleva paprika i lovorov list.
Priprema:
1. Pasulj najpre potopite u vodu (nema pravila koliko u njoj treba da bude, nekad mu je dovoljno tri sata, a ponekad mu je potrebna i cela noć!).
2. Potom ga kuvajte oko sat i po (toliko je dovoljno da se pasulj skuva a da zrna ostanu cela!).
3. Nakon toga iseckajte crni luk (ukoliko volite, možete dodati i jedan praziluk!) i prodinstajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ga na malo ulja.
4. U njega dodajte so, biber, alevu papriku, sušenu ljutkastu papriku i lovorov list.
5. Izdinstani luk i obaren pasulj sjedinite u plehu odgovarajuće veličine i zapecite u rerni.
6. Potom ispecite dimljenog šarana, a imajte u vidu da se svi dimljeni proizvodi peku duplo kraće nego sirovi.
7. Poslužite ga uz pasulj.
Ovaj recept, ali i druge specijalitete možete pronaći OVDE.
Prebranac s dimljenim šaranom
Izvor: Scandal.rs, 20.Maj.2015
Potrebno je:..1 kg pasulja tetovca, 1 kg crnog luka, dimljeni šaran, so, biber, aleva paprika i lovorov list...Priprema:..1. Pasulj najpre potopite u vodu (nema pravila koliko u njoj treba da bude, nekad mu je dovoljno tri sata, a ponekad mu je potrebna i cela noć!)...2. Potom ga kuvajte oko sat i...