Pet zdravstvenih tegoba koje možete olakšati seksom!

Izvor: Svet, 06.Mar.2015, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet zdravstvenih tegoba koje možete olakšati seksom!

Neki naučnici tvrde da su redovan polni odnosi ključ večne mladosti i dobrog telesnog i duševnog stanja svakog pojedinca. Dokazano je da seks ima i lekovit učinak, naročito kod bolesti psihosomatskog izvora, a olakšava i rešava i brojne druge zdravstvene probleme.
Seks jača srce

Tokom seksa naše disanje postaje dublje i brže što povećava nivo kiseonika u krvi i jača srčani mišić. Za vreme polnog odnosa se takođe povećava nivo ženskog hormona estrogena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << koji je poznat po svojim blagotvornim učincima na srce.
Seks smanjuje holesterol
Kod muškaraca se tokom seksa povećava nivo testosterona koji pomaže jačanju kosti i mišića, a istovremeno snižava nivo holesterola.
Seks ublažava simptome artritisa
Seksom se možete rešiti glavobolja i bolova koje prouzrokuje artritis. Ako ste često pod stresom ne postoji bolja terapija od seksa. Takođe je odličan i za zdravlje prostate.
Seks skida suvišne kilograme
Stručnjaci tvrde da sa seksom jednom nedeljno tokom godine potrošite 7.500 kalorija što odgovara trčanju 120 kilometara.
Seks olakšava predmenstrualni sindrom
Jedno istraživanje je potvrdilo da seks olakšava menstrualne tegobe. U istraživanju je učestvovalo više od 1.000 žena. One žene koje su imale redovan seks ređe su se žalile na predmenstrualne i menstrualne bolove.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Pet zdravstvenih tegoba koje možete olakšati seksom!

Izvor: Scandal.rs, 06.Mar.2015

Seks jača srce..Tokom seksa naše disanje postaje dublje i brže što povećava nivo kiseonika u krvi i jača srčani mišić. Za vreme polnog odnosa se takođe povećava nivo ženskog hormona estrogena, koji je poznat po svojim blagotvornim učincima na srce...Seks smanjuje holesterol..Kod muškaraca...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.