PRINC VILIJAM OTVORIO DUŠU: Prevarili su mi majku, to ju je uništilo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 10:19

PRINC VILIJAM OTVORIO DUŠU: Prevarili su mi majku, to ju je uništilo!

Ne može da im oprosti.

Britanski princ Vilijam, vojvoda od Kembridža, izjavio je da je intervju njegove majke Dijane 1995. godine pogoršao odnose između njegovih roditelja i doprineo razvoju njene paranoje.

Podsetimo, BBC se izvinio nakon što je dugogodišnja istraga pokazala da je ta britanska medijska kuća prekršila medijske etičke standarde. Oglasio se i princ Hari, vojvoda od Saseksa, rekavši  da je smrt njegove majke, između ostalog, rezultat eksploatacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i neetičnih postupaka te medijske kuće.

Hari je rekao kako je duboko zabrinut zbog novih otkrića. Dodao je da su takve prakse prisutne i danas.

BBC se izvinio, ali nezavisno istražno telo ustanovilo je da je ta ugledna medijska kuća zavaravala svoju publiku kada je objavila intervju kojeg je vodio njihov novinar Martin Bašir.

Zaključak istrage jest da je Bašir pokazao lažne bankovne transakcije kako bi uverio Čarlsa Spensera, brata princeze Dijane, da ga upozna sa svojom sestrom.

- Iako BBC ne može vratiti vreme posle četvrt veka, možemo da se potpuno i bezuslovno izvinimo - kazao je čelnik BBC-a Tim Dejvi.

Princ Vilijam je rekao kako je pomenuti intervju imao veliki doprinos pogoršanju odnosa njegovih roditelja, i da je "povredio mnoge".

- Najviše me rastužuje to što bi, da je BBC pokrenuo adekvatnu istragu 1995., moja majka pre smrti saznala da je prevarena - rekao je Vilijam, javlja BBC.

Dodaje se kako je princ rekao da ona nije bila obmanuta samo pokvarenim novinarom već i čelnicima BBC-ja, koji nisu na vreme istražili optužbe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.