PREMINUO POZNATI MUZIČAR U 50. GODINI - obeležio je muziku 90-ih, a onda nestao

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2023, 12:45

PREMINUO POZNATI MUZIČAR U 50. GODINI - obeležio je muziku 90-ih, a onda nestao

Neka mu je laka crna zemlja.

Reper Melvin Magu Barklif preminuo je u 50. godini. On je bio najpoznatiji po svojim doprinosima hip-hopu kao polovina dua Timbaland i Magoo.

Vojni patolog iz Virdžinije potvrdio je vest u ponedeljak, ali uzrok smrti još uvek nije otkriven. 

Nakon što su se upoznali kao tinejdžeri u Norfolku, Virdžinija, Timbaland i Magu su se etablirali kao muzički duo 1998. godine. Timbelend još nije objavio svoj album, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a u to vreme, Magu je veći deo svog iskustva stekao izvođenjem pesama Ralfa Tresventa i Nju edišna na talent show-ima. Nakon što su se udružili, izdali su tri albuma i bili su među prvim umetnicima koji su uspostavili legendarnu hip-hop mrežu u Virdžiniji. Njihov uticaj se postepeno širio, uz doprinose od strane Neptunsa, Klipsa i Misi Eliot, koju je (kako se priča) Magu upoznao sa Timbelendom.

Timbelend i Magu kao duo imali su velike hitove kao što su „Up Jumps Da’ Boogie“ iz 1997., „We at it Again“, „Party People“ i brojne druge.

Duo se raspao 2004. godine

Dok je Timbelend nastavio sa svojom solo karijerom, Magu se odlučio da ne nastavi dalje sa muzikom. U intervjuu za Billboard, Magu je objasnio da je odlučio ne nastaviti bez svog prijatelja i saradnika: "Nikada ozbiljno nisam razmišljao o tome da snimim solo album... Razmišljao sam o tome usput - kao da Tim odluči da prestane da repuje. Bilo bi mi zaista teško da razmišljam o snimanju albuma bez njega. Zajedno smo od 1990. godine, tako da bi mi bilo čudno. Tim i Magoo su više prijateljstvo nego grupa."

Timbalend je objavio vest o Magoo-ovoj smrti na društvenim mrežama u ponedeljak, napisavši: "Ovo drugačije pogadja... nek je živ Melvin aka Magoo !!! Tim i Magoo zauvek... počivaj u miru, moj kralju." Podelio je video zapise, stare fotografije, čak i stari stih iz 1991. demo trake "Surrounded by Idiots".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.