PREMINULA POZNATA GLUMICA: Po ovim kultnim ostvarenjima će zauvek ostati upamćena u srcima svoje publike...

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 16:04

PREMINULA POZNATA GLUMICA: Po ovim kultnim ostvarenjima će zauvek ostati upamćena u srcima svoje publike...

Legenda će zauvek živeti kroz svoje filmove...

Američka glumica, Pajper Lori, preminula je u svojoj devedeset i prvoj godini.

Glumica je umrla u subotu u Los Anđelesu, a uzrok smrti još nije potvrđen.

- Lori se već neko vrieme nije osećala dobro. Ostaće zapamćena kao vrhunska glumica svoje generacije, ali i kao predivno biće - poručila je za medije glumičina glasnogovornica Marion Rozenberg.

Lori je karijeru započela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1950. godine, a onda je, razočarana odnosom industrije prema njoj kao mladoj glumici, napravila dužu pauzu od Holivuda.

Jednom prilikom glumica je taj period pojasnila i ispričala da je bila razočarana jednostavnošću ženskih uloga koje su joj se nudile.

Publika će je zauvek pamtiti po ulogama u filmovima "The Hustler" i "Carrie", kao i seriji "Twin Peaks".

Od dostignuća može se istaći "Emi" nagrada 1987. godine, kao i izvanredna plasiranost i nominacija za Oskara još tri puta nakon odlikovanja koje je primila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.