PREMINULA LEGENDARNA PEVAČICA! Čitava Jugoslavija je obožavala njene pesme - veliki gubitak za sve nas

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 19:21

PREMINULA LEGENDARNA PEVAČICA! Čitava Jugoslavija je obožavala njene pesme - veliki gubitak za sve nas

Obeležila je muzičku scenu u regionu svojim hitovima!

Jugoslovenska pevačica zabavne muzike, Elvira Voća, preminula je 82. godini života. Za sada još uvek nije poznat tačan uzrok smrti.

Porodica i prijatelji se opraštaju od legendarne pevačice putem društvenih mreža.

Sa 17 godina je shvatila da ima dar za pevanje i već tada je počela da se bori na muzičkim takmičenjima. Tokom dugogogdišnje karijere osvojila je mnogobrojne nagrade i priznanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << među kojima je i priznanje Predsednika Republike Hrvatske zbog svojih dostignuća.

Godine, 1959. Elvira je osvojila prvo mesto na reviji Večernjeg lista gde je upoznala mladog pijanista Stjepana Mihaljinca, koji kasnije postaje njen suprug.

Njih dvoje su stupili u brak davne 1961. godine i zajedno su bili čak pedeset i tri godine. Stjepan je preminuo 2014. godine.

Neki od Elvirinih najvećih hitova su "Sada si daleko", "Samokontrola", "Kapi kiše" i mnogi drugi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.