POSLEDNJI APLAUZ ZA VELIKANA: Održana komemoracija Jagošu Markoviću u Narodnom pozorištu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2023, 13:21

POSLEDNJI APLAUZ ZA VELIKANA: Održana komemoracija Jagošu Markoviću u Narodnom pozorištu

Narodno pozorište bilo je premalo da primi sve njegove poštovaoce.

Veliki broj glumaca, reditelja, prijatelja i rodbine preminulog reditelja okupio se pre 11 časova da bi prisustvovali komemoraciji. Povodom komemoracije pojavili su se i upravnici pozorišta kao i mnogobrojne kolege.

U holu Narodnog pozorišta oni koji su došli da odaju počast proslavljenom reditelju zastaju pored njegove fotografije kako bi mu uputili poslednji pozdrav.

Među prvima su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na komemoraciju stigli Jug Radivojević sa suprugom, Radoslav Zelenović, Anica Dobra, Dušan Kovačević, Dejan Lutkić, Dragan Bejlogrlić sa sinom Aleksejem, Svetlana Bojković sa ćerkom Katarinom Žutić, Vojin Ćetković... Komemoraciji je prisustvovao i princ Filip Karađorđević.

Reditelj će biti sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14 časova, a sahrana pola sata kasnije u Aleji zaslužnih građana.

Podsećanja radi, Jagoš Marković je rođen u Podgorici 1966. godine, a važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, ali i čitavog regiona. Prvu režiju imao je sa svega 12 godina, a na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirao je kad mu je bila samo 21.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.