POPIO 5 BOČICA LEKOVA I UMRO: Slavni glumac najavio SAMOUBISTVO 25 godina pre izvršenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 11:31

POPIO 5 BOČICA LEKOVA I UMRO: Slavni glumac najavio SAMOUBISTVO 25 godina pre izvršenja

Dramatično je otišao, ali i igrao svoje uloge.

"Dragi svete, odlazim zato što mi je dosadno. Osećam da sam dovoljno živeo. Ostavljam vas s vašim brigama u ovoj slatkoj septičkoj jami. Srećno."

To je bila oproštajna poruka Džordža Sandersa pre nego što je u aprilu 1972. godine popio pet bočica lekova i zauvek otplovio od ovozemaljskih nevolja. U trenutku smrti je imao 65 godina, a Dejvid Niven je tvrdio kako mu je Sanders još 1937. rekao kako će sa 65 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvršiti samoubistvo.

Bariton hladan kao zmija, apsolutna nezainteresovanost za probleme smrtnika, pogled ispod oka i vešte, suve doskočice za svakog ko mu se obrati, jedna čista uživancija je bilo gledati bilo koje delo s njim u ulozi, jer se čini da su i scenaristi zazirali od njega, pa su mu pisali bolje replike nego za ostale, a i jedino njegove su mogle biti dobre u filmu.

Virtuoz epizode, čuven je njegov cinični kritičar Edison Devit, lik iz "Sve o Evi" za kojeg je dobio Oskara i čija naracija je čak otrovnija i od same radnje filma, kod Hičkoka je bio u "Rebeki" i "Stranom dopisniku", uobičajeno verbalno vešt iz drugog plana, i u "Slici Dorijana Greja", "Duhu i gospođi Mjur", Langovom noiru "Dok grad spava", pozajmljivao je glas Šir Kanu u slavnoj verziji "Knjige o džungli", a posebno se mora naglasiti retka glavna uloga, i to u filmu "Putovanje u Italiju" Roberta Roselinija u kojem su on i Ingrid Bergman igrali sredovečni bračni par u teškoj krizi. Oboje su odradili posao stvarno neverovatno, a sam film je jedan od boljih sa sličnom tematikom.

A post shared by Christian Miller (@movieidolmiller)

Pored očite dosade, na samoubistvo Sandersa su još više uticale tragedije koje su mu se dogodile pred kraj puta. Za samo godinu dana je ostao bez supruge, brata i majke, propala mu je višemilionska investicija, a i bio je sve lošijeg zdravlja, pa nije hteo da ostane bez mogućnosti da obavlja osnovne aktivnosti. Inače, njegov brat je takođe poznati glumac Tom Konvej, a pomenuta supruga je Magda Gabor, njegova četvrta bračna partnerka u životu, a druga partnerka po redu je bila njena sestra Za Za Gabor.

Rođen je u Sankt Peterburgu, bio je nemačke, estonske i škotske krvi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.