Ova srpska glumica STUDIRALA JE ČAK 5 FAKULTETA: Danas puni 45 godina i nema osobe koja je ne prati na društvenim mrežama

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 18:21

Ova srpska glumica STUDIRALA JE ČAK 5 FAKULTETA: Danas puni 45 godina i nema osobe koja je ne prati na društvenim mrežama

Njeno ime sinonim je za dobar humor.

Glumica Sandra Silađev, mnogima poznatija kao Dinja, danas proslavlja svoj 45. rođendan.

Poznata dama rođena je u Štipu, današnjoj Severnoj Makedoniji, 1979. godine, kao Sandra Rakić.

Završila je Akademiju umetnosti, prve tri godine u klasi Predraga Ejdusa, a zatim je njenu generaciju preuzeo Vladimir Jevtović.

Studirala je sociologiju, višu pedagošku, mirovne studije kao i advertajzing >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Bavila se vajarstvom i keramikom, pevanjem i video-montažom. Radila u lutkarskom putujućem pozorištu, u centru za smeštaj i boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju, kao i u domu za stara lica.

Režirala je i pisala scenario za inkluzivnu predstavu "Nada u Beogradu", a 2013. godine započela je Jutjub kanal "Dinja" koji ju je proslavio. Pet godina kasnije promenila je prepoznatljivo ime kanala u "Sandra".

Jedan je od scenarista serije "Istine i laži" u kojoj je i glumila lik Olge.

Od marta 2017. godine ima svoj stend-ap šou za, uradila sa kolegama film "Rijaliti u invalidskim kolicima", a sada izvodu svoju monodramu "Dejt". Objavila je dva stripa.

Glumica je svojevremeno istakla da je "majčinstvo najbolja uloga jedne glumice. Majka je devojčice Une, koja ima 14 godina.

A post shared by Sandra (@sandra.siladjev)

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.