Od četvrtka 16. oktobra serijal o Srbiji na Al Jazeera TV!

Izvor: Svet, 13.Okt.2014, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od četvrtka 16. oktobra serijal o Srbiji na Al Jazeera TV!

U četvrtak 16. oktobra emitovaće se prva epizoda serijala o Srbiji na Al Jazeera televiziji sa početkom u 21:30 časova.
Serijal obuhvata 15 polučasovnih emisija o savremenoj Srbiji, i on će se emitovati do kraja januara 2015. godine, a svaka epizoda repriziraće se i toko sotalih dana u nedleji.
Serijal je deo ciklusa “Alk/hemija” Balkana u kojem su već prikazane Crna Gora i Bosna i Hercegovina, a ove emisije mogu se pogledati na Jutjubu. Nakon serijala o Srbiji biće prikazano >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << i 15 emisija o Hrvatskoj.
Autor svih serijala je Goran Milić, novinar sa 44 godine TV iskustva, koji je radio u Beogradu, Njujorku, Zagrebu i Sarajevu. Napravio je više od 120 dokumentarnih i putopisnih emisija iz 60 zemalja. Intervjuirao je više od 30 šefova država ili vlada. Milić je jedini TV novinar koji je vodio i uređivao TV Dnevnik u tri države (Srbija, BiH, Hrvatska).
U serijalu o Srbiji, između ostalih govore: premijer Aleksandar Vučić, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, akademik Matija Bećković, gradonačelnici pet gradova Srbije, najbogatiji Srbin s beogradskom adresom Miodrag Kostić, uspešni preduzetnici iz cele Srbije, mladi ljudi koji sami uspevaju stvoriti posao, medijski mogul Robert Čoban, kreator Top shopa Bane Brkljač, glumci, režiseri, pevači i trubači, ugostitelji i njihovi gosti, prikazuju se manastiri, muzeji, pozorišta, festivali, uspešne i posrnule sredine.
Ekipa je posetila najstariji lokalni list „Pančevac“, ali i „Kikindaš“ u Banatu, anketirala je 120 građana Novog sada i Beograda s pitanjima o stanju u Srbiji. Je li Srbija uspešna ili neuspešna država? Ko je kriv za ekonomske teškoće? Ko je kriv za ratove tokom devedesetih godina prošlog veka u Jugoslaviji? Šta je najvažnije za sreću? Šta biste učinili s iznenadnim dobitkom od 100.000 evra? Kakav društveni sistem vam je najdraži? Da li biste radili kao pekar s trostrukom platom u odnosu na državni posao?
Na putovanju od 35 dana po Srbiji, ekipa Al Jazeera Balkans televizije svuda je primljena srdačno i prijateljski. Velike poplave u maju otežale su plan snimanja, ali ekipa je zadovoljna što će prikazati jednu sliku Srbije koja će izazvati zanimanje i komentare publike u celom regionu.
Autor: Life Content
Foto: Tanjug

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROSLAVA 2. RODJENDANA “CRNE PLANETE”

Izvor: kult-URA.com, 13.Okt.2014

Niško nezavisno, nevladino udruženje “Black Planet” (“Crna Planeta”) će u četvrtak, 16. oktobra, slaviti drugu godinu postojanja. Rođendan će, koncertima i poezijom, proslaviti u niškom klubu “Feedback”, sa početkom od 22:30h.. Veče će otvoriti Ljubiša Jovanović, frontmen benda...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.