Obratite pažnju: Ovo je hrana koja može da pokvari raspoloženje

Izvor: Svet, 20.Jul.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obratite pažnju: Ovo je hrana koja može da pokvari raspoloženje

Baš kao što postoji hrana koja nam gotovo istog trenutka može popraviti raspoloženje, tako postoji i ona koja može negativno uticati na nas. Pogledajte koja su to jela loš izbor ukoliko želite da budete dobro raspoloženi.
1. Mesne prerađevine
Mesne prerađevine su pune šećera i soli, a uz to često sadrže i nitrate koji mogu uticati na pojavu migrena, a samim tim i lošeg raspoloženja.
2. Voće i povrće prskano pesticidima
Voće i povrće prskano >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << pesticidima predstavlja hranu koja veoma negativno utiče na naše rapoloženje, pokazala su brojna istraživanja. Među voćem i povrćem koje je najoštećenije pesticidima posebno se izdvajaju jabuke, breskve, nektarine, jagode, grožđe, celer, spanać, krastavac i čeri paradajz.
3. Gazirani sokovi
Iako kofein može da doprinese povećanju energije, gazirani sokovi sadrže mnoge druge sastojke koji mogu negativno uticati na naše raspoloženje. Jedna od njih su veštački zaslađivači koji potpuno “ubijaju” naše dobro raspoloženje.
4. Pržena hrana
Zasićene masti u pomfritu i burgeru veoma negativno utiču na naše raspoloženje, a da ne pričamo o tome što povećavaju rizik od pojave srčanog udara. Zato je, prilikom pripreme hrane, mnogo bolja opcija upotreba maslinovog ulja i namirnica sa omega 3 masnim kiselinama, jer one blagotvorno utiču na naše raspoloženje.
5. Margarin
Margarin je izuzetno bogat omega 6 masnim kiselinama, koje u enormnim količinama nisu dobre za naše raspoloženje, ali i za zdravlje, jer utiču na nivo insulina u telu. Zato je bolje da, umesto margarina, konzumirate neke zdravije opcije.
6. Kikiriki i seme bundeve
Ukoliko se jedu u umernim količinama, seme bundeve i kikiriki mogu biti veoma zdravi, dok u suprotnom dolazi do pojave migrena koje mogu negativno uticati na naše raspoloženje.
7. Sojin jogurt
S obzirom na to da je pun omega 3 masnih kiselina, sojin jogurt je jedna od namirnica koje mogu veoma negativno uticati na naše raspoloženje, baš zbog toga što se teško vari.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.