OPTUŽEN ZA LIČNU UPOTREBU DROGE: Evo kakvu kaznu će dobiti Stefan Đurić Rasta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2021, 15:01

OPTUŽEN ZA LIČNU UPOTREBU DROGE: Evo kakvu kaznu će dobiti Stefan Đurić Rasta!

Protiv Đurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo - nedozovljena proizvođnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Stefan Đurić Rasta optužen je za ličnu upotrebu droge.

Reper se tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje opojnih droga za ličnu upotrebu.

On je u oktobru zajedno sa B.L. bio uhapšen pošto je kod njih pronađena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvesna količnina skanka i kokaina. Ivana Rakočević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je sprovelo istragu protiv Djurića i B.L, precizirala je za Tanjug da se u ovom predmetu Viši sud oglasio nenadležnim, te da je predmet dostavljen na nadležnost Prvom osnovnom sudu u Beogradu, zbog krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1 Krivičnog zakonika.

Za ovo krivično delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine. Zakon predviđa i mogućnost oslobođenja od kazne, ukoliko učinilac otkrije od koga nabavlja drogu. Djurić i B.L. su u pritvoru od hapšenja početkom oktobra, a poslednji put im je pritvor produžen odlukom Apelacionog suda u Beogradu krajem decembra i po toj odluci je predviđeno da može da traje do 27. januara da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku.

Tužilaštvo je dugo čekalo rezultat veštačenja, koje je verovatno opredelilo odluku o krivičnom delu za koje je optužen. Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nalon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu nije poverovalo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rasti preti tri godine zatvora: Podignuta optužnica

Izvor: B92, 05.Jan.2021

Pevač Stefan Ðurić Rasta tereti se za krivično delo nedozvoljeno držanje opojnih droga za ličnu upotrebu...On je lane u oktobru zajedno sa B.L. bio uhapšen pošto je kod njih pronađena izvesna količnina skanka i kokaina...Ivana Rakočević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.