Rasti preti tri godine zatvora: Podignuta optužnica

Izvor: B92, 05.Jan.2021, 15:02

Rasti preti tri godine zatvora: Podignuta optužnica

Pevač Stefan Ðurić Rasta tereti se za krivično delo nedozvoljeno držanje opojnih droga za ličnu upotrebu.

On je lane u oktobru zajedno sa B.L. bio uhapšen pošto je kod njih pronađena izvesna količnina skanka i kokaina.

Ivana Rakočević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je sprovelo istragu protiv Ðurića i B.L, precizirala je za Tanjug da se u ovom predmetu Viši sud oglasio nenadležnim, te da je predmet dostavljen na nadležnost Prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osnovnom sudu u Beogradu, zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1 Krivičnog zakonika.

Viši sud se oglasio nenadležnim za postupanje pošto mu je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv Ðurića za (lakše) krivično delo, koje spada u nadležnost osnovnog suda.

Iz Ðurićeve odbrane potvrdili su Tanjugu da se neće žaliti na odluku Višeg suda, jer je ona u njihovu korist, a sagledaće i mogućnost za zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog dela sa tužilaštvom, kojim bi se izbeglo suđenje.

Za krivično delo nedozvoljeno držanje opojnih droga zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine. Zakon predviđa i mogućnost oslobođenja od kazne, ukoliko učinilac otkrije od koga nabavlja drogu.

Ðurić i B.L. su u pritvoru od hapšenja početkom oktobra, a poslednji put im je pritvor produžen odlukom Apelacionog suda u Beogradu krajem decembra i po toj odluci je predviđeno da može da traje do 27. januara da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku.

Protiv Ðurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo - nedozovljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je dugo čekalo rezultat veštačenja, koje je verovatno opredelilo odluku o krivičnom delu za koje je optužen.

Ðurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stefan Đurić Rasta optužen za ličnu upotrebu droge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2021

Pevač Stefan Đurić Rasta tereti se za krivično delo nedozvoljeno držanje opojnih droga za ličnu upotrebu...On je lane u oktobru zajedno sa B.L. bio uhapšen pošto je kod njih pronađena izvesna količnina skanka i kokaina...Ivana Rakočević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.