“Ničije dete” u selekciji filmskog festivala u Zagrebu

Izvor: Svet, 19.Okt.2014, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ničije dete” u selekciji filmskog festivala u Zagrebu

Na 12. Zagreb Film Festivalu, koji počinje danas, u glavnom programu učestvovaće dugometražni igrani film srpskog reditelja i scenariste Vuka Ršumovića “Ničije dete”, koji je već nagrađen na festivalu u Veneciji.
Do 26. oktobra u takmičarskim selekcijama dugometražnih i kratkih igranih filmova i dokumentaraca, kao i u različitim pratećim programima biće prikazano više od stotinu ostvarenja.
Što se tiče tema odabranih filmova, kako je najavio direktor festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Boris T. Matić, program je ove godine u znaku hrabrih devojčica i dečaka, druga važna tema su suđenja ili preciznije – pravda koja je spora, ali dostižna, a karakteristični su i stvarni događaji na kojima se temelji čak sedam od 13 naslova iz konkurencije dugometražnog igranog filma.
Ršumovićev igrani film takođe se zasniva na istinitoj priči o dečaku nađenom u šumi u Bosni 1988. godine i dovedenom u dom u Beogradu radi socijalizacije.
U dokumentarnoj selekciji 15 filmova pokriva širok spektar tema i specifičnih protagonista. Program novih hrvatskih autora “Kockice” donosi 12 kratkih filmova, objavljeno je na sajtu zagrebačkog festivala.
Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/PrintScreen

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.